Çoktan seçmeli hayat

Tartıştığımız onca ve nasıl da birbirinden bağımsızmış gibi görünen şeylerin sonuçları da olacak.Ciddi sonuçları.Ya da zaten o sonuçlar arasından birine taraf olduğumuz için...

Tartıştığımız onca ve nasıl da birbirinden bağımsızmış gibi görünen şeylerin sonuçları da olacak.
Ciddi sonuçları.



Ya da zaten o sonuçlar arasından birine taraf olduğumuz için bir tartışmanın içindeyiz, tarafız. Ama işler galiba sandığımızdan daha karışık. Taraf olma sebebimiz tam da istemediğimiz şeye sebep olabilir belki.



Karışık işler vesselâm. Çok yönlü, çok katmanlı ve çok farklıymış gibi görünürken nasıl da birbirine sıkı sıkıya bağlı…



Meselâ Ortadoğu'da işler nasıl kördüğüm oluyor değil mi yavaş yavaş iyice. Sonra bunları çözmek için ne çok çaba güç enerji vakit harcanmak zorunda kalınıyor.



İşte bir yeni bölge meselesi olarak Barzani yönetiminin bağımsızlık ilânı ihtimali gündemde epeydir. Bu gerçekleşirse bölge ülkelerinin tutumu ne olacak?



Irak ne diyecek? Ya İran? İsrail sessiz sedasız kenarda dururken bu konuda bir fikri olmadığını düşünmemiz mümkün mü?



ABD ve Rusya zaten çoktandır aynı zamanda bir Ortadoğu ülkesi… Kendisine zımnen bırakılmış Suriye sözkonusu olunca Fransa ister istemez burada da her iki Cihan Savaşı'nda Irak üzerindeki Londra eli Irak işgalinde de yine sessiz sedasız Basra'da değil miydi zaten?



E, bizsiz Ortadoğu meselesi düşünülemeyeceğine göre Ankara ne diyecek, ne yapacak bu durumda?



YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.452 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.462 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar