Ha gayret…

MİT'in böyle bir geleneği oluşmaya başlamış, kuruluş yıldönümünde beş yılda bir geniş bir gazeteci topluluğunu Müsteşarlıkta konuk ediyormuş meğer.Biz de davet edilince sorup soruşturunca...

MİT'in böyle bir geleneği oluşmaya başlamış, kuruluş yıldönümünde beş yılda bir geniş bir gazeteci topluluğunu Müsteşarlıkta konuk ediyormuş meğer.
Biz de davet edilince sorup soruşturunca öğrenmiştik.
Öyle çok özel, gizli bir şey değildi. Geniş salonda Müsteşar, yardımcıları, basın danışmanı, protokol vesaire ile İstanbul ve Ankara'dan epey gazeteci ayaküstü sohbet edip sonra dağılmıştık.
Gerekirse önemli bazı başlıkların konuşulabileceği bir gündem olabilirdi belki ama o yıl, benim katıldığım ilk ve son toplantıydı, yanılmıyorsam 2012 Ocak ayıydı. Belki Aralık 2011…
Salondaki müzede sergilenen kimi ilginç, dönemine ait bazı cihazlar, bir iki silah aklımda kalmış camekanların arkasından. O günü ilginç kılan bu davet ve resepsiyon değil sonrasında yaşananlardı.
Müsteşarlıktan ayrılırken gazeteci arkadaşlardan biri telefon edip 'İstanbul'dan gelen kalabalık bir grupla şu lokantada öğle yemeği yiyeceğiz, sen de gel' dedi.
Aramızın uzun zamandır onun hatası nedeniyle hiç iyi olmadığı bir yüksek bürokratın yanına oturttular, meğer amaçları biraz da bizi barıştırmakmış. Neyse, daha fazla uzatmadık, yemek başladı biraz sonra. Maada İstanbul'dan gelmiş üst düzey medya yöneticileri Ankaralılara göre daha kalabalıktı. O günlerin aktüel kritik tartışmalarından biri eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tutuklanması ihtimaliydi. Ben bunun çok yanlış bir şey olacağını, kaçma veya delilleri yok etme ihtimali bulunmadığına göre tutuksuz yargılanabileceğini söyledim. Masanın çoğu kararsızdı veya renk vermiyordu. Aramızın uzun zamandır açık olduğu o bürokrat da benim görüşümü destekliyordu.
Tam karşımızda oturan İstanbullu üst düzey medya yöneticisi ise itiraz ediyordu ama kısa süren tartışmanın sonunda “Tohumuna para mı verdik” gibi bir cümleyi sarf etti yine de.
Bu cümleyi masanın bu tarafında olanlar ancak duydu ama duyan hepimiz çok şaşırmıştık çünkü çok katı çok kötü bir yorumdu.
Yemek yenildi dağıldık.
İlker Başbuğ kısa süre sonra tutuklandı.
Bunu bana hatırlatansa son günlerde okuduğum kimi yargılamalardaki ifadeler, yakınmalar, iddialar…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.452 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.462 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar