Onca bilginin ortasında cevapsız

Klişenin önde gidenidir çünkü çok duymuşsunuzdur; küçük akıllar kişilerle, orta zekâlar olaylarla yüksek zekâ/kişilikler kavramlarla ilgilenir diye.Sonuncuyu daha geniş daha yukarıda olanı...

Klişenin önde gidenidir çünkü çok duymuşsunuzdur; küçük akıllar kişilerle, orta zekâlar olaylarla yüksek zekâ/kişilikler kavramlarla ilgilenir diye.
Sonuncuyu daha geniş daha yukarıda olanı karşılayan kelimelerle değiştiren versiyonları da var.
Ve dünyaya bir şeyler oluyor.
Muhtemeldir ki olaylarla ve doğal olarak daha az olsa da kavramlarla, yönlerle, tarihsel dönüşümlerle ilgilenenler de var.
Ama ayakbağımız, lâf kalabalığımız, meşguliyetimiz maalesef kişilerle ilgili sözler dedikodular ihbarlar ya da tam tersi gereksiz abartılı ya da büsbütün yalan övgülerle sakatlandı epeyce.
Dünyaya bir şeyler oluyor da ne oluyor acaba?
Ekonomik olarak bir şeyler oluyor.
Sürdürülemez bir borç yığını, tarihin en büyük gelir dağılım bozukluğu, finans kapitalin içinde debelendiği bir bunalım.
Bütün bunlar bir dengeye gelecek mi yoksa açgözlülük yeryüzünü kıyamete zorlayacak kadar artarak sürecek mi? Sadece milyarlarca fakir ya alt sınıftan insanın patlama ihtimali değil tepedeki sekiz, on bilemedin bin kişi bu gidişatın sürdürülemez olduğuna dair bir şeyler düşünüyor mu?
Henüz bilmiyoruz.
Öte yandan ekonomik alandaki bu yeni derin çalkantının uzantısı olduğundan şüphe duyamayacağımız bir uluslar arası ilişkiler dalgalanmasının içindeyiz.
ABD'de Trumpizmin şoke edici icraatlarına başlaması, İngiltere'nin AB'den ciddi ciddi çıkması, Çin'in ABD'nin rahatsız edici hamlelerine “Devam edecekse savaşı göze alsın” resti, Doğu Avrupa'nın silah deposuna dönüşmeye başlaması… ve daha takip etmesi ya da bir köşe yazısına alt alta yazılması mümkün olmayan yüzlerce keskin gelişme.
Bu arada henüz iki yıl önce çıkmış Profesör Burak Gülboy'un kısa adı Mutlak Savaş olan kitabı 1. Dünya Savaşı üzerine farklı bir analiz yaparken ara ara da çözümlemesinin direklerini kurduğu çok ilginç bilgileri okuyucuyla paylaşıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.452 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.462 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar