Bomba gürültüleri arasında

Suruç'ta patlayan bombayı PKK'nın bir başçavuş iki polisi şehit etmesi çok sayıda saldırıda bulunması ve nihayet tekrar Işid'in bir astsubayı şehit etmesi izledi.Neredeyse sadece kırk sekiz saate sığan...

Suruç'ta patlayan bombayı PKK'nın bir başçavuş iki polisi şehit etmesi çok sayıda saldırıda bulunması ve nihayet tekrar Işid'in bir astsubayı şehit etmesi izledi.

Neredeyse sadece kırk sekiz saate sığan bu kargaşa ve tedirginlik bir sabah henüz gün ağarmamışken haberdar olduğumuz savaş uçaklarının bombardımanıyla başka bir boyuta evrildi.

İlk gün Işid mevzileri bombalandı ertesi gece bu sefer onunla birlikte PKK'nın beş ayrı kampı.
Yazıyı yazdığımız saatlerde dört uçakla yeniden PKK kamplarının vurulduğu haberi düşüyordu.
Şu ana kadar yapılan açıklamalara bakılırsa bu durum biraz daha sürecek.

Bu kadar bomba sesi arasında ne olup bittiğini tam olarak anlamak için biraz daha zamana ihtiyacımız var ama Ankara'dan görünenleri kısa kısa aktaralım ki yakın gelecekte yaşanacakları da yorumlama şansımız olsun.
Öncelikle Suruç'taki katliam Türkiye'yi Işid'le fiili sıcak mücadele etmek zorunda bıraktı. Beklenen bir gelişme değildi. Çok sayıda akıl yürütme veya art niyete rağmen Ankara'nın hiç beklemediği bir saldırıydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.450 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.460 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 260 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar