FETÖ duruşmaları ve 2019 beklentisi

FETÖ sanıklarının yargılama süreci başladı. Her türlü kirli ve karanlık mekanizmaları üretilme yeteneğine sahip bu ihanet şebekesi, örgütsel yapısının bir gereği olarak başlayan...

FETÖ sanıklarının yargılama süreci başladı. Her türlü kirli ve karanlık mekanizmaları üretilme yeteneğine sahip bu ihanet şebekesi, örgütsel yapısının bir gereği olarak başlayan duruşmalarda ortak bir anlayış ve dili sergiliyor.

Hakim karşısına çıkan FETÖ mensupları, örgütsel anlayışla belli bir stratejinin gereği yerine getirmenin çabasındalar. Her şeyden önce inkâr yoluna giderek, darbe girişiminde FETÖ bağlantısını o kadar kanıta rağmen sözüm ona zayıflatabilmenin boş hamlelerinin peşindeler. FETÖ elebaşının devam eden talimatlarıyla hareket eden örgüt mensupları, itirafçılar eliyle örgütün karanlık bağlarının deşifre edilmesini engelleme gayretindeler. Bu noktada özellikle bağlantılı oldukları uluslararası zemininin zedelenmemesini arzuluyorlar. Bu yolla Türkiye üzerinde zaman içinde dış baskı oluşturarak, davaların siyasallaştırılmasına böylece de zayıflatılmasına bel bağlıyorlar. Bu amaç için, bağlantıları süren iç unsurların desteklerini sağlam tutarak, tutuklu elemanlarının dirençlerinin kırılmamasının gayretini sergiliyorlar.

Bu noktada da en büyük arzuları, bu davaların haklılığına yönelik yüksek kamuoyu desteğini mümkünse kırabilmek, azaltabilmek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP'nin yükünü taşıyamayanlar 23 Mayıs 2020 | 2.590 Okunma Türkiye'nin Rotası 19 Mayıs 2020 | 2.057 Okunma Kur saldırılarının hedefi ve cesaretlendirdikleri 12 Mayıs 2020 | 2.651 Okunma "Bu Devlet Milletinin Mecnunudur" 28 Nisan 2020 | 2.877 Okunma Sağlıkta Milli Mücadele 18 Nisan 2020 | 2.669 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar