Motosiklet kazaları

Motosiklet kazala-rında tanıdığı ölmeyen ya da sakat kalmayan kaç kişi var? Benim yeğenlerimden biri ve üç ayrı arkadaşım motosiklet kazasında öldü. Tanıdığım birçok kişi de...

Motosiklet kazala-rında tanıdığı ölmeyen ya da sakat kalmayan kaç kişi var? Benim yeğenlerimden biri ve üç ayrı arkadaşım motosiklet kazasında öldü. Tanıdığım birçok kişi de motosiklet kazalarında sakat kaldı. Motosiklet kullanıp da hiç kaza yapmamış veya bir yerini kırmamış kişi tanıyor musunuz? Otomobil kullanıp, motosikletlerden şikayet etmeyen veya motosikletli kaza yapmamış olan var mı?
Bu yılın ilk beş ayında yaşanan ölümlü ve yaralamalı motosiklet kazası sayısı 10.882 oldu. Ayda ortalama 3.500 kayda geçmiş motosiklet kazası olayı yaşanıyor. Hafif atlatılan kazaların ise bu sayının neredeyse 10 katı olduğu hesaplanıyor. Son 10 yılda, kayda geçmiş 351 bin motor kazası meydana geldi. Medyada hemen her gün bir ya da birkaç kişinin motosiklet kazasında hayatını kaybettiğini okuyoruz.

Motosikletçilere göre...

Motosikletçilere sorarsanız, otomobillerin sağından da, solundan da geçme hakları var. Emniyet şeritlerinin kendilerine ayrıldığını söylüyorlar. Otomobiller yol vermezlerse korna çalarak onları taciz ediyorlar. Geçen gün, trafik sıkışması nedeniyle mecburen durmakta olan aracımın yanından geçmeye çalışan motosikletli, “Kenara kır, yoksa aynanı kırarım” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Patent hakları çok önemli 16 Eylül 2020 | 60 Okunma DYP GENEL BAŞKANI CİNDORUK 08 Eylül 2020 | 2.621 Okunma HÜSAMETTİN CİNDORUK 07 Eylül 2020 | 245 Okunma İmparatorlukların sonu 01 Eylül 2020 | 476 Okunma ACI İLAÇ 31 Ağustos 2020 | 168 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar