Cemaat (Azınlık) vakıflarının iftarı

Bu sene havaların serin gitmesi nedeniyle ramazan ‘rahat’ geçti. Yarın arife, ertesi gün de bayram. Uzun tatil olmayınca vatandaşlar pek sevinemiyor. Ramazan süresinde çeşitli kurum ve dostların iftarlarına yeterince...

Bu sene havaların serin gitmesi nedeniyle ramazan ‘rahat’ geçti. Yarın arife, ertesi gün de bayram. Uzun tatil olmayınca vatandaşlar pek sevinemiyor. Ramazan süresinde çeşitli kurum ve dostların iftarlarına yeterince katılmaya çalıştık. Bir şeyi vurgulamak isteriz; eski ‘ağdalı iftarlar’ artık mütevazı noktalara geliyor. Dün akşam cemaat (Azınlık) vakıflarının iftar yemeğindeydik. Rum, Ermeni, Musevi, Süryani, Keldani, Bulgar ve Gürcü cemaatlerinin verdikleri geleneksel iftar yemeği Ataşehir’deki Marev Vakfı binasındaydı. Kimler mi katıldı?

Ekümenik Patrik Barthalomeos I - Rum Ortodoks cemaati ruhani lideri; Karekin Bekçiyan - Türkiye Ermenileri Patrik Kaymakamı; İsak Haleva- Türkiye Hahambaşısı, Musevi cemaati Ruhani Lideri; Morfilüksinos Yusuf Çetin– Ankara, İstanbul, İzmir, Süryani Kadim cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Vekili katıldı. Davette Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İBB Başkanı Kadir Topbaş da bulundu. Kadıköy’ün 29 mahallesindeki ‘Gönüllüevleri’nin iftarları semt halkını bir araya getirdi. Belediye bir kez resmi iftar verdi; buna da protokol katıldı. Semt iftarlarını ilçe örgütleri düzenledi. Sahrayı Cedit’te, 23 Nisan Parkı’ndaki ‘Yeryüzü Sofrası’ hayli ilgi çekti. ‘Antikapitalist Müslümanlardan İhsan Eliaçık’ın konuşmasında iktidara ‘dersler’ vardı!

KASTAMONU İFTARINDA ÜÇ VALİ

İstanbul’daki Kastamonulular WOW Otel’deki iftarda buluştu. İftarı Remzi Gür’ün başkanı olduğu Kastamonu Kalkınma Vakfı düzenledi. Kastamonu Sanayi ve İşadamları (KASİAD) üyeleri, Ataköy Sheraton’da bir araya geldi. Üçüncü iftar ise Beşiktaş Belediyesi’nin katkısıyla Çilekli Tesisleri’nde Kastamonu Dayanışma Derneği adına düzenlendi. WOW Otel’deki iftarda üç vali vardı; Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Bursa Valisi İzzettin Küçük... Son iki vali Kastamonu’yu unutamadıklarını söyledi, çünkü ilk kaymakamlık görevlerini Kastamonu’ya bağlı ilçelerde yapmışlardı.

‘VALLA KANYONU’NU GÖRMELİSİNİZ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Genel Başkan Özgür Özel’in talimatı niye dinlenmiyor: Malvarlığı listeleri neden açıklanmaz 16 Nisan 2024 | 132 Okunma Türk Eğitim Vakfı, 56 yılda 286 bin burslu öğrenci okuttu! Siz de okutmak ister misiniz? 12 Nisan 2024 | 20 Okunma Sıcaklık rekorları hayra alamet değil 11 Nisan 2024 | 112 Okunma Burhan Özfatura’dan uyarılar: (2) Dürüst ol, ani karar verme 10 Nisan 2024 | 109 Okunma Burhan Özfatura’dan başkanlara dersler: Sadakat değil liyakat 09 Nisan 2024 | 94 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar