Bu kafa ile olmuyor

Türkiye genelinde binlerce birincinin çıkması bazı şüpheleri de beraberinde getirdi. Muş’ta gerek okullarda gerekse milli eğitim müdürlüklerinde sendika-siyaset ilişkisiyle yönetici olanlardan bazıları, elde...

Türkiye genelinde binlerce birincinin çıkması bazı şüpheleri de beraberinde getirdi. Muş’ta gerek okullarda gerekse milli eğitim müdürlüklerinde sendika-siyaset ilişkisiyle yönetici olanlardan bazıları, elde ettikleri koltukları muhafaza edebilmek adına bu TEOG sınavlarına sarıldılar. Yıl boyunca ne yapıp edip netleri yükseltebilmek adına yeri geldi şube müdürleri yaptıkları toplantılarda branş öğretmenlerini azarlayıp aşağıladı, okul müdürleri sürgüne göndermekle tehdit etti. Yeri geldi bazı ilçelerde devamsız ve ders notları düşük öğrenciler sınava sokulmadı.

‘Bakanlıktan ödenek alabilmek için’ sınavlarda birinciler çıkararak ilçelerin, illerin reklamının yapılması isteniyor. Bazı öğretmenlerin sınavlarda öğrencilere yardım ettiği bilgileri geliyor. Okul koridorunda da ‘Bu öğrenci 1’inci oturumda full yaptı, kolaylık sağlayın’ gibi laflar ediliyor.

Fen bilimleri dersinden 2’nci dönem 1’inci yazılıda 40-50 civarı puan alan öğrenciler nasıl oluyor da TEOG Sınavı’nda 90-95 gibi puanlar alabiliyor?

Hiç kimsenin başarısına gölge düşürmek gibi bir niyetimiz yok. Fakat ortada bu şekilde ciddi iddia ve şüpheli durumlar varken devam eden adli soruşturmanın ilçe genelinde şüpheli görünen tüm puanların incelenmesi ve sınavda görev yapan tüm gözetmenlerin ifadesinin alınacağı şekilde genişletilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Şimdi ilimizde herhangi bir işi için gelen her öğretmene –konuyu sendika üyeliğine getirerek- Eğitim Bir Sen üyeliği teklif ediliyor. Başka bir sendikaya üyeyse çeşitli imalarla değiştirmesi teklif ediliyor. Mesela bir köy okulunda bir üyemize ‘Seni önümüzdeki yıl idareye düşünüyoruz, fakat Eğitim Bir Sen’e üye olmazsan kaymakamlık onay vermiyor’ şeklinde açıklama yapılıyor.

SENDİKA FARKI

Bu okullarda Türk Eğitim Sen ya da farklı bir sendika üyesiyle neden öğretmenler odasında değil de idarecilerin odasında görüşülür? Orada söylediğiniz lafları tüm öğretmenlerin önünde söyleyecek cesaretiniz mi yok?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kamudaki ihmallerden dolayı ölümle sonuçlanan ilk dava sonuçlandı... Çorlu tren kazası kararı herkesten övgü aldı 26 Nisan 2024 | 168 Okunma Sorunları ortak kutlamaları ayrı 25 Nisan 2024 | 39 Okunma Bir yolculuğun başlangıcı... Özgün mirası korumak 24 Nisan 2024 | 50 Okunma İstanbul ve Ankara’da su fiyatları indirilmeli 23 Nisan 2024 | 47 Okunma Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar