CHP’nin yeni stratejisi

Önceki gün itibarıyla da ilk ‘kurbanını’ verdi; İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hukuk normlarına ters bir iddia ile tutuklandı.FETÖ Darbe Araştırma Komisyonu’nun Başkanı, AKP Burdur Milletvekili...

Önceki gün itibarıyla da ilk ‘kurbanını’ verdi; İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hukuk normlarına ters bir iddia ile tutuklandı.

FETÖ Darbe Araştırma Komisyonu’nun Başkanı, AKP Burdur Milletvekili Reşat Petek, hakiki sorumluları bırakıp CHP adına, ‘fi tarih’li sahte bir bağış makbuzunu kamuoyuna delil diye göstermesi, CHP’li diğer fezlekelerin akıbeti hakkında bir fikir veriyor.

Darbe teşebbüsü sonrasında, Olağanüstü Hal ve olağanüstü kararname rejimine şartsız destek verdi ve anamuhalefet olarak, parlamento denetiminin zayıflamasının önünü açtı.

Bugün, Olağanüstü Hal ve olağanüstü kararname rejimi ucu açık bir yönetim biçimi haline gelmiş olup süresi iktidarın takdirine bırakılmış durumdadır.

Milletvekili tutuklamalarının ‘vukuat-ı adiyeden’ hale gelmesinin amacı, muhalefeti parlamentodan çekilmeye tahrik etmek ve erken bir seçimde, geleneksel ‘mağduriyet avantajı’ sağlamak olabilir.

CHP bu tuzağı fark etmiş görünüyor, hem parlamentoda direnme kararı aldı hem de adalet için yola ‘revan’ oluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul ve Ankara’da su fiyatları indirilmeli 23 Nisan 2024 | 39 Okunma Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 511 Okunma CHP grubu savaşa hazır… Başkan yardımcılıklarına ‘temiz siyasetçi’ aranıyor 18 Nisan 2024 | 302 Okunma Tek ses, tek nefes… ‘İstanbul Parlamentosu’nun seçimlerinde ‘demokrasi’ yoktu 17 Nisan 2024 | 388 Okunma Genel Başkan Özgür Özel’in talimatı niye dinlenmiyor: Malvarlığı listeleri neden açıklanmaz 16 Nisan 2024 | 144 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar