Albatros’un satışına tepki yağdı

BÜYÜKÇEKMECE’de Albatros Parkı diye bilinen 30 dönümlük arazinin satıldığını duyuran dünkü ‘Albatros satıldı, çünkü Araplar rezidans istiyor” başlıklı...

BÜYÜKÇEKMECE’de Albatros Parkı diye bilinen 30 dönümlük arazinin satıldığını duyuran dünkü ‘Albatros satıldı, çünkü Araplar rezidans istiyor” başlıklı yazımız büyük yankı uyandırdı. Hürriyet İnternet yazıyı uzun süre manşette tuttu. CHP 3. bölge milletvekili Dr. Ali Şeker, “Bu araziyi satmak çocuklarımıza ihanettir” açıklamasını yaptı.
Albatros İstanbul’un en önemli arazilerinden biri olduğundan yıllardır iştah kabartıyordu.
Arazinin satılma kararı neredeyse tüm internet sitelerinde birinci haber olarak yer aldı. CNN, Fox TV, A Haber, Cumhuriyet yazımızı yayına soktu. Ayrıca A Haber ve NTV’nin arsanın bulunduğu bölgeden yayın yapması dikkat çekti.
Hasan Akgün verdiği beyanlarda olayın perde arkasına girmiyor, yani açık konuşmuyor. İhaleyi kazananın ortaklarını, Büyükçekmece Basketbol Takımı’nın sponsoru olduğundan söz etmiyor. CHP’li bir üyenin “CHP’li bir belediye olarak burasını yeşil alan yap, park alanına kat, halka aç... Biz doların yeşilini değil doğanın yeşilini seviyoruz” demesine karşı sessiz kalıyor.
CHP’nin, bu satış işinden epeyce zarar göreceği belirtiliyor. Bu satışın referandumdan sonra imar uygulamalarından ötürü sıkıntı yaşayan Kadir Topbaş’ın elini rahatlattığı söyleniyor.
İBB meclisine gelen tüm arsa satışlarına ret kararı veren CHP grubu şimdi ne yapacak?
Akgün görünürde ret diyor ama kendi ilçesinde ‘evet’te karar kılıyor!
GÜNÜN SÖZÜ
“İpekböceği kozasını örerken oluşan ipeğin neye yarayacağının hesabı içinde değildir.”
Cuma OCAKLI
KİRAZLIDERE SANTRAL PROJESİNE 2 AY SÜRE VERİLDİ
BAKANLIK ONAYLAMADI AMA...

ÇANAKKALE bölgesinde bakanlık tarafından yeterince incelenmeden ithal kömüre dayalı 16 termik santral yapılması kararı çerçevesindeki Kirazlıdere Termik Santral ile ilgili ÇED raporu, bakanlık tarafından onaylanmadı. Çarşamba günkü yazımızda, Kazdağları’nı çevresel bakımdan etkileyecek santralların geri çekilmesi için 60 bin imza toplandığını yazmıştık. Bakanlığın Çevre Dairesi’nin bu yoldaki 26 Nisan tarihli kararı bölgede memnuniyet yarattı. Çanakkale’de yapılmak istenilen Kirazlıdere Termik Santralı’na şimdilik onay çıkmadı. Ama...
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ÇED raporunu onaylamayarak, özellikle hava kirliliği modellerinin yenilenmesi için şirkete 2 ay süre verdi. Halk takipçisi olmasaydı iklim, hava ve tarıma büyük etkisi olacak proje belki de önceki günkü toplantıda onaylanacaktı. Bölgede projelendirilen toplam 16 santraldan sadece birisi olan projenin hiçbir koşulda yapılmaması için vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının kararlı olduğu görülüyor.
Bakanlıktaki toplantıya katılan Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Süheyla Doğan “Bakanlığın projeye yaptığımız eleştirileri dikkate alarak ÇED raporunu şu anda onaylamamış olması çok önemli” dedi. Doğan şöyle konuştu:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sorunları ortak kutlamaları ayrı 25 Nisan 2024 | 37 Okunma Bir yolculuğun başlangıcı... Özgün mirası korumak 24 Nisan 2024 | 50 Okunma İstanbul ve Ankara’da su fiyatları indirilmeli 23 Nisan 2024 | 47 Okunma Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 511 Okunma CHP grubu savaşa hazır… Başkan yardımcılıklarına ‘temiz siyasetçi’ aranıyor 18 Nisan 2024 | 303 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar