Kamu bankaları anlaşıyor özel bankalar nazlanıyor

ON bir milyonu aşkın emeklinin aylardır beklediği promosyonda kamu bankaları ile uzlaşmaya varılmasına karşın, özel bankaların belirsizliği buradan aylık alan emekliyi kaygılandırıyor.SGK ile 7.5 milyon emeklinin...

ON bir milyonu aşkın emeklinin aylardır beklediği promosyonda kamu bankaları ile uzlaşmaya varılmasına karşın, özel bankaların belirsizliği buradan aylık alan emekliyi kaygılandırıyor.
SGK ile 7.5 milyon emeklinin aylığını ödeyen Ziraat, Vakıflar ve Halk Bankası arasında varılan uzlaşmaya göre 1000 liranın altında emekli maaşlarına 300, 1000-2000 arasında maaş alanlara 375, 2000 üzerindekilere ise 450 lira tutarında promosyon ödenecek.

Tek seferde verilecek promosyon üç yıl için geçerli olacak. Emekli, promosyon aldığı bankayı üç yıl boyunca değiştiremeyecek.

Olumlu sonuca ulaşılsa da promosyonun düşük miktarda belirlenmesinden, istediği düzeyde olmamasından ötürü emekli buruk... Onların beklentisi daha yüksek miktarlardı. Ancak kamu bankaları açıklanan rakamın üstüne çıkmadı, beklentileri karşılamadı.

Asıl mesele, dört milyonu aşkın emekliye aylık ödeyen özel bankalarda... Bu bankalar promosyona soğuk bakmadıklarını belirterek, son kararın yönetim tarafından verileceğini belirtti.

Ne var ki görüşmeden bu yana on günü aşkın süre geçti; özel bankalardan henüz bir açıklama yok.

Dört milyon gibi büyük bir kitleyi ne özel bankalar ne de PTT elinden kaçırmak ister. Kabul edilmezse, emekliler kamu bankalarına gidebilir. / Şükrü KARAMAN

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kamudaki ihmallerden dolayı ölümle sonuçlanan ilk dava sonuçlandı... Çorlu tren kazası kararı herkesten övgü aldı 26 Nisan 2024 | 133 Okunma Sorunları ortak kutlamaları ayrı 25 Nisan 2024 | 39 Okunma Bir yolculuğun başlangıcı... Özgün mirası korumak 24 Nisan 2024 | 50 Okunma İstanbul ve Ankara’da su fiyatları indirilmeli 23 Nisan 2024 | 47 Okunma Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar