Aranıyor

FETÖ ile mücadelede kaçakların yakalanması için ödül verme dönemi başladı.Önemli bir ‘imam’ için 4 milyon TL, kaçak yargı mensupları için de milyona varan para ödülleri...


FETÖ ile mücadelede kaçakların yakalanması için ödül verme dönemi başladı.
Önemli bir ‘imam’ için 4 milyon TL, kaçak yargı mensupları için de milyona varan para ödülleri verileceği ilan edildi. Bu paralar, aranan kişilerin ihbarı ile ilgili, yoksa, yakalayıp getirme söz konusu değil.

Vahşi Batı’da kanun kaçakları, duvarlara asılan, üzerinde de ‘wanted’ (aranıyor) yazan resimli ilanlar ile aranır; ödül avcıları tarafından yakalanarak en yakın ‘sheriff’e teslim edilerek, ödül elden alınırdı, azılı kanun dışılar için ayrıca ‘ölü ya da diri’ ibaresi eklenir, ölüsü de dirisi kadar ödül kazandırırdı.
FETÖ çetesi mensupları, diri olarak isteniyor.

11 Eylül saldırılarından sonra, cihadist teröristler de aynı yöntemle aranıyor. Ayman El Zevahiri adlı terörist için 25 milyon dolar ödül konmuştu.

BATUM MERKEZ OLMUŞ
Türkiye’nin 26. Genelkurmay Başkanı’nı tutuklu yargılayanlar en son Batum’da görülmüş. Rivayete göre, 15 Temmuz kalkışmasının sonucunu beklemişler.
Batum, Karadenizli kardeşlerimizin, günübirlik gidip geldikleri bir yer, bu kaçakları görürlerse, anında enselerinden tutar getirirler.

Avrupa’da da hiçbir yer kaçaklar için güvenli değil, Türkler her yerde, resmi görevliler yakalayıp salmışlar veya tıpış tıpış kaçmalarına göz yummuşlar.
15 Temmuz gecesi nasıl iş millete düştüyse, kaçakları yakalamak da anlaşılan millete kaldı. / Münevver KARARLI


İNÖNÜ EVİ 4 ARALIK'A KADAR ZİYARETE AÇIK

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Emekli temmuza odaklandı 10 Mayıs 2024 | 200 Okunma Yörüklerin dumanı 09 Mayıs 2024 | 185 Okunma Parti enflasyonu olur mu... 145. partiyi de ‘Kutlu Parti’ adıyla Prof. Dr. Halaçoğlu kuruyor 08 Mayıs 2024 | 195 Okunma Hataylı soruyor ne yapacağız 07 Mayıs 2024 | 175 Okunma Gürer: Et için doğru politikalar geliştirilmeli 03 Mayıs 2024 | 85 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar