‘Fetullah’tan nefret ederim’

Mersin'de FETÖ iddiasıyla Erkan Karaaslan ile birlikte tutuklanan 8 kişinin ardındaki gerçekler ADANA Havalimanı’na indiğimizde uzaktan bir el sallandı. O yöne doğru gittiğimizde anladık; el sallayan orta yaşlarda bir...


Mersin'de FETÖ iddiasıyla Erkan Karaaslan ile birlikte tutuklanan 8 kişinin ardındaki gerçekler

ADANA Havalimanı’na indiğimizde uzaktan bir el sallandı. O yöne doğru gittiğimizde anladık; el sallayan orta yaşlarda bir kadındı...

“Size birkaç şey söylemek istiyorum” dedi. Biz son zamanlarda e-mail ile gelen FETÖ mağduru insanların şikâyetlerini anlatacak bir kişi sandık. Nitekim öyle de çıktı... 18 Ağustos’ta Mersin’de tutuklanan Erkan Karaaslan’ın başına gelenlerle ilgiliydi. Bir dosya verdi.

O sırada etrafını da kuşkulu gözlerle izliyordu. Pek yakınlık göstermek istemesek de Mersin’e giderken arabada okuduklarımız ‘kuru ve yaş’ meselesine bir yerde açıklık getiriyordu. Özetle FETÖ mağduru kişilerin yaşadıkları acı manzara... Yani yapılan FETÖ tertipleri, kumpaslar ve ortaya çıkan mağdur insanların ve yakınlarının acısı... Şimdiye kadar görülmemiş boyuttaki oyunlar bunlar.

Tablo karşısında yapılan beddualar bile az gelir.

CHP’li, MHP’li ve AK Partili belediyelere mali danışmanlık yapan Erkan Karaaslan üzerine kurulan kumpasın vebalini acaba kim ödeyecek?

Karaaslan, maliye kökenli bir danışman... Yeni Büyükşehir Yasası çıkınca birçok belediye mevzuatı konusunda sorun yaşamış. Mali altyapının düzenlenmesi için danışmanlık hizmeti almışlar... Bu konuda dava dosyasında Erkan Karaaslan’a yöneltilen suçlar için şöyle deniliyor:

“Terörizmin finansmanı hakkındaki kanuna muhalefet, silahlı terör örgütüne üye olma...”

KUMPAS 15 TEMMUZ’DAN ÖNCE

Erkan Karaaslan diyor ki:

“Emniyette verilen ifadem doğrudur. Aynen tekrar ederim. Ben hayatım boyunca bu FG yapısına karşı çıktım. Bir yalancı ‘tanık’ bulmuşlar. Bu kişi Şaban Demirtaş, bunları İzmir ve Aydın’da herkes biliyor. Zaten izleniyorlar. Ben de bu kişilerin suçlamalarını kabul etmiyorum. Zaten yalancı şahitlik yaptıran Haldun Haşmet Aysan’a da dava açtım. Kendisi ile aramızda geçmişten gelen bir husumet vardır. Mersin ve Aydın büyükşehir belediyelerine 2014-2015 yıllarında danışmanlık hizmeti verdim. Ben danışmanlık hizmeti veririm. Belediyelere herhangi bir kişiyi yönetici olarak yerleştirecek gücüm ve yetkim yoktur. Belediyelerde çalışan hiçbir kimseye referans olmadım. Tatil için Kıbrıs’a giderim. Bu yapının hiçbir yerinde bulunmadım. Bu gruba maddi ya da manevi hiçbir desteğim olmamıştır. Bu süreçte yaşadıklarımı bir ben, bir Allah bilir... 2012 yılında FETÖ terör örgütünün baskıları yüzünden Maliye Bakanlığı Muhasebat Kontrol Müdürlüğü görevimden istifa ettim.”

Erkan Karaaslan’ın avukatı Mesut Baran Akgün de diyor ki:

“Müvekkilimin üzerine atılı suçlamaların ve iddiaların hiçbirini kabul etmiyoruz. 15 Temmuz öncesi müvekkilim hakkındaki özellikle Aydın ilindeki yolsuzluk iddiaları ile ilgili basında yer alan haberler üzerine biz savcılığa 50’ye yakın suç duyurusunda bulunduk. Ne yazık ki, iddialar basın savcılığı tarafından, basın özgürlüğü kapsamında kaldığı söylenerek takipsizlik kararı verildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 147 Okunma CHP grubu savaşa hazır… Başkan yardımcılıklarına ‘temiz siyasetçi’ aranıyor 18 Nisan 2024 | 302 Okunma Tek ses, tek nefes… ‘İstanbul Parlamentosu’nun seçimlerinde ‘demokrasi’ yoktu 17 Nisan 2024 | 388 Okunma Genel Başkan Özgür Özel’in talimatı niye dinlenmiyor: Malvarlığı listeleri neden açıklanmaz 16 Nisan 2024 | 144 Okunma Türk Eğitim Vakfı, 56 yılda 286 bin burslu öğrenci okuttu! Siz de okutmak ister misiniz? 12 Nisan 2024 | 20 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar