Yıldırım, örgütü kime emanet etti

AKP'de MKYK üyelerini de içeren genel merkez yapısını İstanbul milletvekili Mustafa Ataş belirledi.Genel Başkan’dan sonra güçlü bir isim olan Tunceli Çemişkezek doğumlu olan Ataş, yıllardır...


AKP'de MKYK üyelerini de içeren genel merkez yapısını İstanbul milletvekili Mustafa Ataş belirledi.
Genel Başkan’dan sonra güçlü bir isim olan Tunceli Çemişkezek doğumlu olan Ataş, yıllardır Erdoğan’la aktif siyaset içinde bulundu. Siyasete MSP Beşiktaş örgütünde ‘Gençlik Kolları’nda başladı.

İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nü bitirdi.

RP Beşiktaş örgütünde görev aldı. Erdoğan 1992’de RP’den İstanbul il başkanı iken Ataş da il sekreteriydi.

Erdoğan belediye başkanı olunca, RP İstanbul il başkanı oldu; FP’nin de kurucu il yönetim kurulu üyeleri arasında yer aldı.

Serbest muhasebecilik yapan Ataş, AK Parti kuruluş çalışmaları içerisinde de yer aldı.

2002’de Meclis’e girdi. 13 yıl süreyle AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) başkanlığını sürdüren Ataş’ın 7 Haziran seçimleri de dahil olmak üzere üç genel seçim, üç yerel seçim ve Türkiye’nin kaderini belirleyen iki referandumda başarı kazanılmasında büyük rol oynadı.

Birçok STK’da üyeliği ve yöneticiliği var. Orta düzeyde Arapça ve İngilizce biliyor.

Bu bakımdan Başbakan Yıldırım’ın örgüt içindeki en güvenilir ismi sayılacak.



SORUN BAŞKANLIK MODELİ DEĞİL


GEÇEN hafta Prof. Dr. Burhan Kuzu, Aydın Üniversitesi ‘Aydın Platformu’nda bir sunum yaptı ve bu platform advertorial olarak pazar günü Hürriyet’te yayınlandı.

Ben bu platforma katıldım ve Sayın Kuzu’ya birkaç soru sordum. Bu soruların başkanlık modelini tartışmaya çalıştığımız şu yüksek gerilimli ve güvensizlik ortamı, konuya objektif olarak yaklaşmamıza ve konuyu derinlemesine incelememize engel oluşturuyor.

Bu yüzden sağlıklı bir ortam oluşmadan bu konuları tartışmak, var olan ontolojik durumu derinleştirmekten öteye gidemediği gibi, hem enerji hem de entelektüel irtifa kaybına yol açıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 67 Okunma CHP grubu savaşa hazır… Başkan yardımcılıklarına ‘temiz siyasetçi’ aranıyor 18 Nisan 2024 | 302 Okunma Tek ses, tek nefes… ‘İstanbul Parlamentosu’nun seçimlerinde ‘demokrasi’ yoktu 17 Nisan 2024 | 388 Okunma Genel Başkan Özgür Özel’in talimatı niye dinlenmiyor: Malvarlığı listeleri neden açıklanmaz 16 Nisan 2024 | 144 Okunma Türk Eğitim Vakfı, 56 yılda 286 bin burslu öğrenci okuttu! Siz de okutmak ister misiniz? 12 Nisan 2024 | 20 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar