Türkler üzerinden siyaset

AY başında Bulgaristan'da HÖH'den koparılanların kurduğu Lütfi Mestan'ın liderliğindeki Dost Partisi'nin kuruluş kongresini izleyen Av. Özcan Pehlivanoğlu bu kez hafta sonu yapılan Türklerin ağırlıklı...


AY başında Bulgaristan'da HÖH'den koparılanların kurduğu Lütfi Mestan'ın liderliğindeki Dost Partisi'nin kuruluş kongresini izleyen Av. Özcan Pehlivanoğlu bu kez hafta sonu yapılan Türklerin ağırlıklı olduğu HÖH Genel Kurulu'nu izledi ve şu notları yazdı:
“Nerede bir Türk topluluğu yaşıyorsa orada boş siyasi çekişmelerin yaşanmasını kanıksamak artık olağan bir şey oldu. Bulgaristan Türkleri, Osmanlı–Türk devletinden ayrılmalarından bu yana büyük sıkıntılar çekiyor.

93 Harbi ve Balkan Savaşları’nda maruz kalınan katliamlar ve ardından gelen baskılar, isim değiştirmeler, asimilasyon ve göçler çektikleri acıların başlıcaları...

Kısaca diyebiliriz ki; 2016 yılı itibari ile bir AB ülkesi olan Bulgaristan’da Türklere yönelik insan hakları ihlalleri, demokrasi ayıpları ve hukuk karşısındaki eşitsizlik bütün hızıyla sürüyor.

Buna karşılık, Bulgaristan Türkleri bazı siyasi güçler tarafından devamlı bir suni çekişme içinde tutuluyor. Yani HÖH’çülerin deyimi ile bu bir ‘laboratuvar’ çalışması sonucu oluyor.

Siyasi çekişmenin nedeni, Bulgaristan Türklerini içeriden ve dışarıdan, buna Türkiye de dahil bölme çalışmalarıdır. Bölünsünler ki, daha da zayıflayıp, yok olsunlar!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’de durum nedir 28 Mart 2024 | 355 Okunma Emeklinin gözü bankalarda 27 Mart 2024 | 127 Okunma Emekli aylıkları niye düşük... Reform kaçınılmaz 26 Mart 2024 | 186 Okunma 1980-ANAP / 1994-REFAH 22 Mart 2024 | 334 Okunma Akşener’in hesabı nedir 21 Mart 2024 | 769 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar