'Bekçi Düdüğü Eylemi'

CUMHURİYET Kadınları Derneği Genel Başkanı, 22-23'üncü dönem İzmir Milletvekili Dr. Canan Arıtman, '25 Kasım 2015 Dünya Kadına Şiddetin Önlenmesi Günü'nde Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak...

CUMHURİYET Kadınları Derneği Genel Başkanı, 22-23'üncü dönem İzmir Milletvekili Dr. Canan Arıtman, '25 Kasım 2015 Dünya Kadına Şiddetin Önlenmesi Günü'nde Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak, kadın cinayetlerini durdurmak adına Türkiye genelinde seferberlik ilan ederek 'sürekli eylemlilik' haline geçtiklerini, bu doğrultuda 'bekçi düdüğü' eylemi başlattıklarını söyledi.

Arıtman’ın eylem çağrısı şöyle: 

“Öncelikli olarak talebimiz kadın cinayetlerindeki mahkemelerde tamamen erkek egemen bir bakış açısıyla kadın katillerine ceza indirimleri yaparak ve bir anlamda kadın katillerini cesaretlendiren, teşvik eden uygulamaların son bulmasını sağlayacak yasal düzenlemeler talep ediyoruz. Bu amaçla imza masaları açacağız, bekçi düdükleri dağıtacağız ve topladığımız imzaları yeni hükümete gereği yapılmak üzere ileteceğiz. Taleplerimiz yasalaşıncaya kadar da her gün saat 20.00’de bir dakika bekçi düdüklerini çalacağız. Eylemimizin mesajı ‘yaşam hakkımızın bekçisiyiz’dir. Bekçi düdüklerinin çıkardığı ses biz kadınların isyan çığlığıdır. Bugüne değin öldürülen binlerce kadını unutmayacağız, unutturmayacağız, kadınların öldürülmesine izin vermeyeceğiz. Başta yaşam hakkımız olmak üzere kadının tüm insan haklarının bekçisiyiz. Haklı taleplerimizi gerçekleştirinceye kadar bekçi düdüklerimizi çalarak ‘Biz uyumuyoruz, yasa yapıcıları, karar vericileri de uyutmayacağız’ diyeceğiz. 
Eylem yerlerimiz; Meclis’in önü, alanlar, meydanlar, sokaklar, evlerimizin balkonları, pencereleri ve tüm yurt sathıdır.
Tüm yurttaşlarımızı, değerli basınımızı, kadının insan haklarına duyarlı tüm demokratik kitle örgütlerini bu eyleme destek vermeye davet ediyoruz.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sorunları ortak kutlamaları ayrı 25 Nisan 2024 | 37 Okunma Bir yolculuğun başlangıcı... Özgün mirası korumak 24 Nisan 2024 | 50 Okunma İstanbul ve Ankara’da su fiyatları indirilmeli 23 Nisan 2024 | 47 Okunma Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 511 Okunma CHP grubu savaşa hazır… Başkan yardımcılıklarına ‘temiz siyasetçi’ aranıyor 18 Nisan 2024 | 303 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar