Paris yürüyüşünün benzerini İstanbul'da yapabilmek...

İÇİNE düştüğümüz terör tuzağından kurtulmanın yolu Batı kamuoyunun tam desteğini almaktan geçiyor. Bu desteği sağlamak ise devlet ve hükümet organlarının değil toplumumuzun her...

İÇİNE düştüğümüz terör tuzağından kurtulmanın yolu Batı kamuoyunun tam desteğini almaktan geçiyor.

Bu desteği sağlamak ise devlet ve hükümet organlarının değil toplumumuzun her kesimini temsil eden ve Batı'da itibarı olan kişi ve kurumların harekete geçmesiyle mümkün. Bir dostumuz şu öneride bulundu:
"Önde gelen devlet üniversiteleriyle Koç, Sabancı, Kadir Has, İstanbul Bilgi, İstanbul Aydın gibi vakıf üniversitelerinin; TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, Barolar, Tabipler Odası gibi iş ve meslek kuruluşlarının; tanınmış sanatçı, sporcu, yazar, basın, vs. mensuplarının seslerini duyurabilecekleri ülkelere gidip ellerinden geleni yapmaları gerekir. Nedim Gürsel Paris'e, Orhan Pamuk New York'a, Ertuğrul Özkök Berlin'e, Arda Turan Barcelona'ya ve daha isimlerini sayabileceğimiz yüzlerce insanımız oralara gitse, inandıklarını anlatsa olmaz mı?
Bu saydığımız kurum, kuruluş ve kişiler Paris'te Charlie Hebdo katliamından sonra tüm AB ülkelerinden gelen onlarca başbakan, bakan, büyükelçiyle yapılan protesto yürüyüşünü (bizden de Ahmet Davutoğlu katılmıştı) Türkiye'de yaptıramazlar mı? İster DHKP-C ister PKK olsun bu terörü kökünden kazımak yalnız başımıza mümkün değildir.
Terör, yalnız kalan Türkiye'ye daha çok yüklenir. Buna fırsat vermeyelim. Her türlü siyasi, etnik vs. farklılıkları aşabileceğimizi gösterebileceğimize inanıyorum. Teröre kurban giden onca insanımızın hatırasına en azından yapabileceğimiz bir araya gelebildiğimizi göstermektir."

Yanılmak ve uyumak

"YANILMIŞIZ" diyorlar ya... Peki, şimdi yanıldığını nereden biliyor?
Demek ki gerekçe çok sağlam... 13 yıl boyunca uyuttular deniyor, aslında uyuyan biziz.
YANILMAK: Doğru bildiğinizi sandığınız şeyin, aslında doğru olmadığını anladığınızda başınıza gelen durum.
UYUMAK: Uyku durumunda olma, çevresindeki olayları fark etmeme, doğru görmeme ve sağlıklı değerlendirmeme durumu.

Kırca: 'Beyin nakli yapılabilir mi Aslı?'

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kamudaki ihmallerden dolayı ölümle sonuçlanan ilk dava sonuçlandı... Çorlu tren kazası kararı herkesten övgü aldı 26 Nisan 2024 | 60 Okunma Sorunları ortak kutlamaları ayrı 25 Nisan 2024 | 39 Okunma Bir yolculuğun başlangıcı... Özgün mirası korumak 24 Nisan 2024 | 50 Okunma İstanbul ve Ankara’da su fiyatları indirilmeli 23 Nisan 2024 | 47 Okunma Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar