Yörex, Expo ve G-20...

ANTALYA'da siyasi ve ekonomik gündem hayli yoğun... Dün Türkiye'nin en büyük Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) açıldı; 1 Kasım'da seçimler yapılacak; 15-16 Kasım'da G-20 toplantısı nedeniyle...

ANTALYA'da siyasi ve ekonomik gündem hayli yoğun... Dün Türkiye'nin en büyük Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) açıldı; 1 Kasım'da seçimler yapılacak; 15-16 Kasım'da G-20 toplantısı nedeniyle dünya liderleri Belek'te bir araya gelecek; Obama neler söyleyecek?... Ve önümüzdeki yıl nisan ayında EXPO'da Botanik Fuar açılacak... Çocuk ve Çiçek (Şakayık) konulu, temalı etkinlik Türkiye'nin ilk EXPO'su olması açısından çok önemseniyor; beklenti büyük... Bu konuda 'yoğun' bir inşai faaliyet sürdürülüyor. Tren hattı döşeniyor ve 100 metre yüksekliğinde kule yapılıyor. "Kule denizi görmüyor; Aksu'yu ve Perge'yi görüyor" diye eleştiriler dikkat çekiyor. 

EXPO'nun yerinin yanlış olduğu tartışmaları sürerken, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve EXPO'nun yönetim kurulu üyesi Davut Çetin, bazı sanat ve kültür çevrelerine göre bu yerin "Karaalioğlu Parkı olabileceği" konusunda görüş belirttiklerini söyledi.
2010 yılında kararı 'alınan' bu fuardan Antalya çok şey bekliyor; ancak hem organizasyon hem altyapı sorunları nedeniyle yaşanan sıkıntılar sık sık gündeme getiriliyor.
En büyük soru da EXPO'nun kaça mal olacağı ve yapılacak harcamalarla Antalya'ya nasıl bir değer kazandıracağı. Çok kişiye 'Fuar kaça mal olacak' diye sorulduğunda yatırım harcamalarının "ucu açık olduğu" için net bir rakam telaffuz edilemiyor. 'Daha büyük' EXPO'yu, İzmir'i saf dışı bırakarak kazanan Milano'nun altı aylık sergi süreci içinde ne gibi kazanımlar sağladığı Antalyalıları heyecanlandırmıyor değil... Milano'daki güzellikleri görenler, Antalya'nın daha titiz ve özenli olması gerektiğini söylüyorlar.
KAÇ ÜLKE KATILACAK

Fuara katılacak ülkeler konusunda sıkıntı yaşanıyor. 187 ülkeye yapılan davet çağrısında 34'ü 'olumlu' yanıt verirken, sadece 9 ülke katılım için resmi sözleşme imzaladı.
Bir başka sorun da... EXPO Ajansı'nın yönetim kademesinde sık sık yaşanan 'kadro' değişikliği... İlk olarak Genel Sekreter Selami Gülay'ın ayrılmasının ardından geçen günlerde de EXPO'nun 'beyni' olarak tanımlanan eski Dışişleri Bakanlığı Yurtdışı Tanıtım Dairesi Başkanı Necil Nedimoğlu da beklenmedik şekilde görevden alındı.
Dileriz bunlar bir panik havası yaratmaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 147 Okunma CHP grubu savaşa hazır… Başkan yardımcılıklarına ‘temiz siyasetçi’ aranıyor 18 Nisan 2024 | 302 Okunma Tek ses, tek nefes… ‘İstanbul Parlamentosu’nun seçimlerinde ‘demokrasi’ yoktu 17 Nisan 2024 | 388 Okunma Genel Başkan Özgür Özel’in talimatı niye dinlenmiyor: Malvarlığı listeleri neden açıklanmaz 16 Nisan 2024 | 144 Okunma Türk Eğitim Vakfı, 56 yılda 286 bin burslu öğrenci okuttu! Siz de okutmak ister misiniz? 12 Nisan 2024 | 20 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar