AKP’nin kalesi yoksullukta 3’üncü

SİYASETİN biraz gerisine gidilirse; sağ partiler seçim startını hep Erzurum'dan başlatırlardı. Menderes'ten başlayıp Demirel ve Özal'la ve günümüzde de AKP ile sürüyor bu gelenek. Dikkat edilirse, AKP bu kez...

SİYASETİN biraz gerisine gidilirse; sağ partiler seçim startını hep Erzurum'dan başlatırlardı. Menderes'ten başlayıp Demirel ve Özal'la ve günümüzde de AKP ile sürüyor bu gelenek.

Dikkat edilirse, AKP bu kez seçim startını Almanya'dan verdi.
Seçim mitingleri artık yapılmıyor Erzurum'da.
Halbuki Erzurum'a o zamanlar 'doğu'nun Paris'i denilirdi.
Ne yazık ki son TUİK verilerine göre, Erzurum yoksulluk sıralamasında son üç kentin arasına düştü.
AKP döneminde 600-800 trilyon lira harcandı 'Üniversite Kış Oyunları'nda Erzurum'un kaderi değişecekti.
"Kardan kâr etmeye başlayacak" denilmişti.
Ve AKP döneminde Erzurum dibe vurdu.
Onun için AKP, Erzurum'u bıraktı, 'zengin' Almanya'ya yüzünü çevirdi demek ki!

Yargı Sivriada'yı kurtardı Başbakan habersiz göründü

HÜKÜMETİN, Sivriada'ya turistik tesis ve otel proje ve planları mahkeme tarafından iptal edildi.
Yassıada ve Sivriada için Adalar Belediyesi'nin açtığı davalardan birinde İstanbul 3 Numaralı Bölge İdare Mahkemesi, Sivriada'da başlatılması planlanan kongre ve turizm merkezi inşaatı hakkında bilirkişi raporu doğrultusunda iptal kararı verdi. Kültürel, ekolojik ve arkeolojik açıdan geri dönülmesi mümkün olmayan zararlar doğuracağı gerekçesiyle verilen kararla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Sivriada için yapılan tüm plan değişiklikler iptal edildi. Sivriada'yla aynı niteliklere sahip ve aynı yönde bilirkişi raporları bulunan sit alanı Yassıada'da başlatılan inşaatın da derhal durdurulmasını istiyor Adalılar... Ada gazetesinde bu konuda "Mücadele devam... Yassıada ve Sivriada'dan elinizi çekin, bırak ıssız kalsınlar" diye yazılıyor. Erdoğan ve Davutoğlu'nun açıklamalarına göre, bu iki adada çeşitli projeler üretildiği söylendi.
Nitekim, 2011'de Yassıada'nın demokrasi müzesi yapılacağı açıklandı, 2012'de sit statüsünden çıkarıldı; 2013'te 'Torba yasayla 'Kültür ve Turizm Tesisi'nin önü açıldı. Çevre Bakanlığı'nın imar planları ile adaya otel, restoran ve kongre merkezleri, konaklama tesisleri yapılabileceği belirtildi. Yassıada ile birlikte Sivriada'da yapılaşmaya imkân verildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kamudaki ihmallerden dolayı ölümle sonuçlanan ilk dava sonuçlandı... Çorlu tren kazası kararı herkesten övgü aldı 26 Nisan 2024 | 180 Okunma Sorunları ortak kutlamaları ayrı 25 Nisan 2024 | 39 Okunma Bir yolculuğun başlangıcı... Özgün mirası korumak 24 Nisan 2024 | 50 Okunma İstanbul ve Ankara’da su fiyatları indirilmeli 23 Nisan 2024 | 47 Okunma Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar