Festival, 'festi'yok!

HEMEN hemen her gün teröre kurban verdiğimiz bugünlerde festival yapmak ne kadar doğru, ne kadar yanlış. Kimi, 'Zaten onların istediği bizleri tedirgin etmek, huzursuz etmek neden programlarımızı bozalım' diyor.Kimi, 'Bu kargaşa...

HEMEN hemen her gün teröre kurban verdiğimiz bugünlerde festival yapmak ne kadar doğru, ne kadar yanlış. Kimi, 'Zaten onların istediği bizleri tedirgin etmek, huzursuz etmek neden programlarımızı bozalım' diyor.
Kimi, 'Bu kargaşa ortamında varsın çalgı çengili festivallerimiz de olmasın' diyor.
Suruç katliamı sonrası ilk açıklamayı AKP Sözcüsü Beşir Atalay yaptı. Parti örgütüne ve belediyelere eğlence programlarının iptal edilmesi yönünde talimat gönderildiğini açıkladı. İlk iptal kararını Çorum aldı; uluslararası 35. Hitit Fuarı ve Festivali iptal edildi. Daha sonra Silivri Topatan Kavunu ve Bamya, Samsun 33. Halk Dansları Festivali, Dikili Kültür ve Sanat, Denizli Kale Biber Festivali; İzmir Büyükşehir'in kendi ilçelerinde temmuz sonundaki etkinlikleri iptal edildi. Ayrıca önümüzdeki hafta Tunceli Munzur, Kültür ve Doğa, Erzincan Eğin, Malatya Kayısı, Adıyaman Çiğköfte Festivali, Tokat Erbaa, Konya Derbent, Zonguldak'ın Gülünç beldesi, Sivas, Gürün ve Koyulhisar, Uşak'taki etkinliklerin halk konserleri de yapılmayacak. Sadece belediye başkanları festivallerini iptal etmiyordu.
Bazı sanatçılar da bu yıl düzenleyecekleri bütün konserleri iptal ediyordu. Örneğin, Serdar Ortaç Twitter hesabından "Yaşadığımız bu vahim olay sonrası tüm konserlerim ve eğlence organizasyonlarım ertelenmiştir" mesajını paylaştı.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ise bütün bu kararı alanların aksine bu yıl 16'ncısı düzenlenecek Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nde herhangi bir değişiklik yapmadı ve bütün konserlerin yapılacağını açıkladı. Böylece yarın akşam Şebnem Ferah, çarşamba Sevval Şam ve cuma Mazhar& Fuat&Özkan (MFÖ) Büyükçekmece'de konser verecekler. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün gibi siyasiler ise zaten terörün amacı bizlerin huzurunu kaçırmak, onların isteklerini gerçekleştirmeyelim, oyuna gelmeyelim, diye açıklamalarda bulunuyordu. Gerek sosyal medyadan gerek farklı ortamlarda da bu durumlara tepki gösterenlerimiz de iki ayrı fikirdelerdi.
Kimi, 'Bu şartlarda konser-eğlence düzenlemenin şehitlerimize saygısızlık olduğunu' dile getiriyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP belediyelerinin sayısı artınca sendikalar yarışta 01 Mayıs 2024 | 106 Okunma Yunanlar bayram ediyor 30 Nisan 2024 | 283 Okunma Kamudaki ihmallerden dolayı ölümle sonuçlanan ilk dava sonuçlandı... Çorlu tren kazası kararı herkesten övgü aldı 26 Nisan 2024 | 889 Okunma Sorunları ortak kutlamaları ayrı 25 Nisan 2024 | 39 Okunma Bir yolculuğun başlangıcı... Özgün mirası korumak 24 Nisan 2024 | 50 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar