Doğa ve çevreyi talan eden AKP’ye taviz yok

TMMOB'ye bağlı 24 odanın dünkü ortak açıklamasında "Ne iktidarın baskıları, ne de yandaş medyasının yalan ve tehditleri bizleri kamusal, toplumsal, mesleki yararları savunmaktan alıkoyamaz" denildi. "İktidar...

TMMOB'ye bağlı 24 odanın dünkü ortak açıklamasında "Ne iktidarın baskıları, ne de yandaş medyasının yalan ve tehditleri bizleri kamusal, toplumsal, mesleki yararları savunmaktan alıkoyamaz" denildi.

"İktidar TMMOB'yi etkisizleştirme çabalarını sürdürüyor, şimdi de yandaş medya ve bazı köşe yazarları, hatta Cumhurbaşkanı'nın bir danışmanı ile bir milletvekili, son 10 gündür ağız birliği etmişçesine, neredeyse aynı cümlelerle üst birliğimiz TMMOB ve Mimarlar Odası'na yönelik, kendi kültürlerine uygun düzeysiz, yalan, iftira, hakaret ve suçlamalarda bulunyor" denilen açıklama özetle şöyle devam ediyor:
Dertleri, TMMOB ve Mimarlar Odası ile biz TMMOB'ye bağlı bütün odaların tarih, kültür, doğa, kent ve kır, enerji, maden, tarım, gıda rantları önünde engel oluşturmamız, sanayisizleştirme süreci ve özelleştirme talanına dur dememizdir.
12 Mart ve 12 Eylül gibi baskı dönemlerine nasıl direndiysek, AKP iktidarının baskılarına da onurlu bir şekilde direneceğimiz açıktır, kesindir.
AKP'nin TMMOB'ye yönelik baskıcı bir zihniyetle vesayet kurmak üzere yaptığı tüm düzenlemelerin geri alınması, odaların özerk ve bağımsız yapılarının güçlendirilmesi ve kamu-toplum yararı ile kamusal hizmet üretimi için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz.
Kamuoyuna sesleniyoruz. Ellerimiz temiz, alnımız ak, başımız diktir. Her bir kuruşa kadar gelir ve giderlerimizin denk bütçe esasıyla yapılan bütün dökümü, genel kurul çalışma raporlarında, dönem içlerinde hazırlanan raporlarda yer almakta ve web sayfalarımızda yayımlanmaktadır

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sorunları ortak kutlamaları ayrı 25 Nisan 2024 | 32 Okunma Bir yolculuğun başlangıcı... Özgün mirası korumak 24 Nisan 2024 | 50 Okunma İstanbul ve Ankara’da su fiyatları indirilmeli 23 Nisan 2024 | 47 Okunma Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 511 Okunma CHP grubu savaşa hazır… Başkan yardımcılıklarına ‘temiz siyasetçi’ aranıyor 18 Nisan 2024 | 303 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar