Açık hava reklamında AKP ezici üstünlükte

SEÇİM kampanyası için İstanbul'u dolaşırken, AKP'nin afişlerinin ezici bir üstünlüğü olduğu dikkat çekiyor. CHP açık hava reklam kampanyalarında son derece zayıf kalıyor. Daha doğrusu...

SEÇİM kampanyası için İstanbul'u dolaşırken, AKP'nin afişlerinin ezici bir üstünlüğü olduğu dikkat çekiyor.

CHP açık hava reklam kampanyalarında son derece zayıf kalıyor. Daha doğrusu iki parti arasında eşitler arasında bir mücadele olmuyor. Bu küçük partiler için de söz konusu... Çünkü AKP her türlü devlet ve büyükşehir belediyesinin olanaklarını sonuna kadar kullanıyor.
CHP reklam panolarının önemini yeni fark ediyor ama... CHP'nin AKP gibi profesyonel bir ekibinin olmaması nedeniyle 'zayıf' kalıyor. Konuştuğumuz CHP'li üst düzey yöneticileri de bunu kabul ediyor. Sorularımıza şu yanıtı veriyorlar:
"Kılıçdaroğlu'nun mitinglerde söyledikleri son derece etkili... Ancak AKP'nin yoğun ve etkili açık hava reklam kampanyası karşısında CHP üstünlük sağlayamıyor. Bunun bir başka nedeni de var. CHP'li belediyelerin kullanımındaki bilbordlar ve reklam panolarının tümünün AKP'nin reklam ajansı Stroer ve yan şirketi Fors Medya tasarrufunda olduğu dikkat çekiyor.
(CHP'li belediyelerin reklam haklarını bulunduran Erol Olçok ile ilgili olarak Ahmet Davutoğlu, bir süre önce Çorum mitinginde AKP'nin reklam kampanyasını, 'Çorumlu Erol Olçok'un yaptığını' ve çok memnun olduklarını belirtmesi dikkat çekmişti. CHP'nin ise böyle ağırlığı olmadığı gibi ortaya çıkardığı bir isim de yok.
İstanbul'a bakarsak, CHP'li Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy, Ataşehir, Sarıyer gibi açık ara önde olduğu belediyelerde AKP'nin kampanyası ezici bir üstünlük sağlıyor. Ortaya çıkan soru da şu: CHP kendi belediyelerinin imkânlarını niye değerlendiremiyor."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul ve Ankara’da su fiyatları indirilmeli 23 Nisan 2024 | 40 Okunma Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 511 Okunma CHP grubu savaşa hazır… Başkan yardımcılıklarına ‘temiz siyasetçi’ aranıyor 18 Nisan 2024 | 302 Okunma Tek ses, tek nefes… ‘İstanbul Parlamentosu’nun seçimlerinde ‘demokrasi’ yoktu 17 Nisan 2024 | 388 Okunma Genel Başkan Özgür Özel’in talimatı niye dinlenmiyor: Malvarlığı listeleri neden açıklanmaz 16 Nisan 2024 | 144 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar