Adana siyasetinde bunlar konuşuluyor

ADANA için hazırlanan AKP listesinin memnuniyeti de tepkisi de parti içinde sınırlı kalırken, yine 'Kol kırılır yen içinde kalır' özdeyişi geçerli oldu. Dışarıya sadece liste birincisi Prof. Dr....

ADANA için hazırlanan AKP listesinin memnuniyeti de tepkisi de parti içinde sınırlı kalırken, yine 'Kol kırılır yen içinde kalır' özdeyişi geçerli oldu.

Dışarıya sadece liste birincisi Prof. Dr. Necdet Ünüvar'dan memnuniyet yansıyorsa da seçilecek diğer sıralarda aynı ismin yakınlarının olmasının 'sızıltısı' var.
CHP ve MHP'de ise her seçimde olduğu gibi tepkiler de memnuniyetler de parti kulislerinden seçmen kitlelerine yansıdı ve biz de doğruya yakın olanları gazeteci dostlarımızdan seçip şöyle bir göz attık:
Önceki seçimde binde 3 farkla bir vekilliği AKP'ye kaptıran CHP'nin 4 milletvekili birden 14 kişilik listenin dışında kaldı. Büyükşehir Başkanlığı'nı MHP'ye kaptıran CHP Genel Merkezi bir bakıma bunun rövanşını aldı. Büyükşehir'i daha önce AKP ve MHP adayı olarak kazanan Aytaç Durak ile o görevden alınınca 4 yıl başkan vekilliği yapan Zihni Aldırmaz aday gösterilirse partiden ayrılacağını açıklayan milletvekili Ümit Özgümüş, temayül yoklamasında partililer tarafından alt sıralara itildi. Gürsel Tekin'in Genel Sekreter Yardımcısı olan diğer milletvekili Ali Demirçalı'nın ise 'kim vurduya gittiği' anlaşılamadı. Genel merkez yönetiminin ve hatta bir söylentiye göre Kılıçdaroğlu'nun 'Önseçime girme, kontenjana müracaat et' dediği Demirçalı da listede yok. 35 bin üyenin yüzde 65'inin sandığa giderek adayları belirlemesi CHP'deki eleştirileri sınırlı ölçüde bıraktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul ve Ankara’da su fiyatları indirilmeli 23 Nisan 2024 | 33 Okunma Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 511 Okunma CHP grubu savaşa hazır… Başkan yardımcılıklarına ‘temiz siyasetçi’ aranıyor 18 Nisan 2024 | 302 Okunma Tek ses, tek nefes… ‘İstanbul Parlamentosu’nun seçimlerinde ‘demokrasi’ yoktu 17 Nisan 2024 | 388 Okunma Genel Başkan Özgür Özel’in talimatı niye dinlenmiyor: Malvarlığı listeleri neden açıklanmaz 16 Nisan 2024 | 144 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar