17 Nisan’da neler olacak?

17 Nisan sabahı nasıl bir Türkiye’ye uyanacağız? ‘Hayır’ üzerine hesap yapan, oyun kuran odakları biliyoruz, onların ne yapmaya çalıştığını da son üç-dört yıldır...

17 Nisan sabahı nasıl bir Türkiye’ye uyanacağız?

‘Hayır’ üzerine hesap yapan, oyun kuran odakları biliyoruz, onların ne yapmaya çalıştığını da son üç-dört yıldır giriştikleri saldırılardan gördük. Hariçten gazel okuyan Türkiye düşmanlarının EVET sonucuyla büyük hayal kırıklığı yaşayacağı muhakkak.

Peki, EVET çıkması halinde siyasi ortam ve genel psikoloji nasıl olur?

16 Nisan gecesi EVET sonucu alınınca göreceğimiz ilk şey, BALKON KONUŞMASI olacak. Tüm toplum kesimlerini kucaklayan, tercihi ne olursa olsun tüm vatandaşları aynı duyguyla selamlayarak bağrına basan bir anlayışı bir kez daha göreceğiz.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın siyaset literatürüne kazandırdığı bu uzlaşı ve kucaklama pratiği bir kez daha ortaya konacak.(Elbette kaybettiği hiçbir seçimde özeleştiri yapmayan, ya ortalıktan kaybolmayı ya da vatandaşı suçlamayı adet edinen muhalefet temsilcileri bu olgunluktan uzak tavrını yine tekrar edebilirler. AK Parti iki defa oylarında gerileme yaşadı, bir yerel seçimde yüzde 38.8’e, bir milletvekili seçiminde 41’e geriledi ama vatandaşa kızmak yerine kendisini gözden geçirdi ve oylarını yüzde 50’lere tırmandırdı.)

Siyasi tansiyonun yüksekliği yerini daha büyük işler yapmanın heyecanına bırakacak. Hükümet referandumdan elde ettiği sonuçla daha güçlü bir motivasyon elde edecek ve Türkiye’yi büyütecek adımlarına devam edecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 464 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 228 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar