Anayasa değişikliğinde fındık var mı?

Kur’an her soruya cevap verir diyen Nasrettin Hoca’ya adamın biri pişkin pişkin sorar, “O zaman söyle bakalım Kur’an’a göre 30 kilo undan kaç ekmek çıkar?” Hoca sohbet halkasında olan bir...

Kur’an her soruya cevap verir diyen Nasrettin Hoca’ya adamın biri pişkin pişkin sorar, “O zaman söyle bakalım Kur’an’a göre 30 kilo undan kaç ekmek çıkar?” Hoca sohbet halkasında olan bir fırıncıya sorup cevabını verince adam atılır, ‘hani her şeyin cevabı Kur’an’da cevabı vardı, sen fırıncıya sordun’ der. Nasrettin Hoca da “Kur’an her işi ehline sorun diyor, Kur’an fırıncı kitabı değil akla hitap eden bir kitap” diye cevap verir.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu her meseleyi anayasa paketinde arıyor, Ordu’ya gidince ‘fındık var mı’ diye soruyor, Afyonkarahisar’a gitse ‘kaymak var mı’ diye soracak.

Kılıçdaroğlu’nun anayasa değişikliğiyle ilgili sıraladığı şu sorular algı düzeyinin içler acısı halini gösteriyor:

Fındık üreticisinin sorununu mu çözecek?

Taşeronişçinin sorununu mu çözecek?

Devlet memurlarının sorununu mu çözecek?

Muhtarların sorununu mu çözecek?”

Anayasa değişikliğinde fındık meselesi yoksa fındıkçı oy vermemeliymiş!

Peki, şu anki mevcut sistemi tarif eden anayasa maddeleri bunların hangisinden bahsediyor? Mevcut Anayasada fındık mı var, taşeron mu?

Bu kadar önemli ve ciddi bir konuyu böyle bir demagojiyle ele almak ancak Kılıçdaroğlu’na yakışır.

Geçenlerde Kılıçdaroğlu’na bir soru sormuştum. “Hayır çıkarsa demokrasinin erdemi olarak sunan Kılıçdaroğlu milletin evet demesi halinde bunu da demokrasinin bir erdemi ve güzelliği olarak karşılayacak ve kabullenecek mi, bunu söylesin” demiştim.

Kılıçdaroğlu demokrasiyi hayır tercihine endekslemiş görünüyor, evet tercihini demokratik bir sonuç olarak kabullenemiyor.

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 464 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 227 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar