Eski hal muhal, değişim şart

Değişimden korkmamak lazım. İnsanoğlu alışık olduğu şeyin değişmesini bir konfor kaybı olarak görür, bu yüzden değişmek hep bir dirençle, şüphe ve...

Değişimden korkmamak lazım.

İnsanoğlu alışık olduğu şeyin değişmesini bir konfor kaybı olarak görür, bu yüzden değişmek hep bir dirençle, şüphe ve endişeyle karşılanır. Mevcudu muhafaza insanın genel huyudur.

Yeniliğin insanın hayatına çok şeyler katacağı düşüncesi oluştuğunda ise bir heyecan ve yenilik özlemi hasıl olur. Önemli olan, yeniliğin insanların hayatına ne katacağını doğru anlatmak ve bir arzu ve heyecan oluşturmaktır.

Mevcut hal, sorunları çözmüyor, bir tıkanıklık ve kriz üretiyorsa ‘sürdürülemezlik’ söz konusudur. Statükoyu sürdürme şansı kalmadığında değişime yelken açmak bir tercih meselesi olmaktan çıkarZorunluluk durumu, değişimi kaçınılmaz kılar. Bu tür durumlarda değişime direnmek yerine en doğru değişim seçeneğini gerçekleştirmeye çalışmak gerekir.

Hatırlanırsa uzun zaman ‘çözümsüzlük çözümdür’ anlayışı birçok konuda devletin temel refleksiydi. Şartlar ve dünyanın geldiği nokta mevcut yaklaşımı sürdürmenin imkânsızlığı ortaya koydu ve Türkiye değişim rotasında politika revizyonuna gitmek durumunda kaldı.

Değişim iki durumda da kendisini önümüze koyar.

Birinci hal, şartların mevcudun devamını imkânsız kıldığındaki değişimin kendisini dayatması halidir.

İkinci hal, değişimin daha büyük bir yenilik vizyonu şeklinde ortaya çıktığı haldir.

AK Parti iktidarı, 2002’deki AB perspektifiyle de, 2023 vizyonuyla da milletin özlem duyduğu bir değişim programını ortaya koydu. Büyük heyecan ve özlemle karşılanan bir demokratikleşme dalgası oluşturdu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 464 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 228 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar