Kârda olanlar, Allahı zikredenlerdir

“İnsanlar üç kısımdır; bir kısmı kârda, bir kısmı selâmette ve bir kısmı da helaktedir..." Abdullah bin Avn hazretleri tâbiînin büyüklerindendir. 151 (m. 768)’de vefât etti....

“İnsanlar üç kısımdır; bir kısmı kârda, bir kısmı selâmette ve bir kısmı da helaktedir..."

Abdullah bin Avn hazretleri tâbiînin büyüklerindendir. 151 (m. 768)’de vefât etti. Eshab-ı kiramın bazılarından hadîs-i şerîf rivâyet etmiştir. Rivâyet ettiği hadîs-i şerîflerin bazıları:
Hazreti Ali’den rivâyet ettiği hadîs-i şerîfte, Resûl-i ekrem efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) buyurdu ki: “Miraç gecesi Arş’ta (La ilahe illallah Muhammedürresûlullah, Ebû Bekr-i Sıddîk, Ömer-ül-Fârûk, Osmân-ı Zinnûreyn) yazılı olarak gördüm.”
Enes bin Mâlik’ten (radıyallahü anh) rivâyet ettiği hadîs-i şerîfte de Resûl-i ekrem efendimiz buyurdu ki: “Miraç gecesi Arş’ın altında (La ilahe illallah Muhammedürresûlullah. O’nu Ali ile teyid ettim) yazılı idi.”
İrbâd bin Sâriye’nin (radıyallahü anh) rivâyet ettiği hadîs-i şerîfte, Resûlullah efendimiz buyurdu ki: “Ben, babam İbrâhim’in duâsı, Îsâ aleyhisselâmın müjdelediği peygamberim.”
“Şüphesiz ki, kişinin namazı uzun, hutbeyi kısa tutması, anlayışlı olduğuna alâmettir. Binâenaleyh siz, namazı uzun tutun. Fakat hutbeyi kısa kesin!”
“İkindi namazını (vaktinde kılmayı) kaçıran kimse, sanki çoluk çocuğunu ve malını kaybeden kimse gibidir.”
“İnsanlar üç kısımdır; bir kısmı kârda, bir kısmı selâmette ve bir kısmı da helaktedir. Kârda olanlar, Allahı zikredenlerdir. Selâmette olanlar, diline sahip olanlardır. Helâke gidenler ise, bâtıl ve boş sözlere dalanlardır.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Borcumu ödemek nasip eyle yâ Rabbî!.." 25 Mart 2024 | 89 Okunma Dört mezhep imâmları mutlak müctehiddirler 07 Ocak 2024 | 148 Okunma Haram işlememek için camdan atlayan genç! 06 Ocak 2024 | 321 Okunma Allah'ın düşmanına yardım etmek!.. 05 Ocak 2024 | 113 Okunma Duânın kabûl olmasının şartları ve edepleri... 04 Ocak 2024 | 205 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar