BAĞDATLI ÂLİM Abdülmün’îm Bâcisrâî

"Kul günahlarından tövbe edince, Allahü teâlâ hafaza meleklerine, azalarına ve günah işlediği yerlere günahlarını unutturur." Abdülmün’îm Bâcisrâî hazretleri Hanbelî mezhebi...

"Kul günahlarından tövbe edince, Allahü teâlâ hafaza meleklerine, azalarına ve günah işlediği yerlere günahlarını unutturur."

Abdülmün’îm Bâcisrâî hazretleri Hanbelî mezhebi fıkıh ve hadîs âlimlerindendir. 549 (m. 1154)’de Bağdat’ın Bâcisrâ köyünde doğdu. Birçok âlimden fıkıh ve hadîs ilmini öğrendi. 612 (m. 1215)’de Bağdat’ta vefât etti. Naklettiği Hadis-i şeriflerden bazıları:
Enes bin Mâlik (radıyallahü anh) şöyle rivâyet etti: Resûlullah (sallallahü aleyhi ve sellem) ölüm hâlindeki bir hastanın yanına geldi. Ona selâm verdi. “Kendini nasıl buluyorsun?” buyurdu. O da; “Hayır ile, yâ Resûlallah! Allahü teâlânın rahmetini umuyor, günahlarımdan dolayı Allahü teâlânın azâbından korkuyorum” dedi. Bunun üzerine Resûl-i ekrem (sallallahü aleyhi ve sellem); “Bu anda bir kimsenin kalbinde bu ikisi bulunursa, Allahü teâlâ ona umduğunu verir ve onu korktuğundan emîn kılar” buyurdu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Borcumu ödemek nasip eyle yâ Rabbî!.." 25 Mart 2024 | 90 Okunma Dört mezhep imâmları mutlak müctehiddirler 07 Ocak 2024 | 151 Okunma Haram işlememek için camdan atlayan genç! 06 Ocak 2024 | 323 Okunma Allah'ın düşmanına yardım etmek!.. 05 Ocak 2024 | 117 Okunma Duânın kabûl olmasının şartları ve edepleri... 04 Ocak 2024 | 207 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar