Çanakkale: Savaştan barışa çağrıya

Türkiye’nin Çanakkale Harbi’nin yüzüncü yılı münasebetiyle dünya çapında yankı bulan organizasyonu, bir gerçeğin görülmesi, özellikle üstü örtülmeye...

Türkiye’nin Çanakkale Harbi’nin yüzüncü yılı münasebetiyle dünya çapında yankı bulan organizasyonu, bir gerçeğin görülmesi, özellikle üstü örtülmeye çalışılan, hatta bütünüyle tahrif edilmeye çalışılan hakikatin anlaşılması konusunda vicdanını bütünüyle kaybetmemiş olanlara yeniden düşünme fırsatı vermiştir. Başta Çanakkale mahşeri olmak üzere, imparatorluğun yüz yıl önce yaşadığı büyük savaşta, nasıl bir insani dramla karşılaştığını anlamadan ne Ermeni meselesini ne de ‘tehciri’ anlamak mümkündür. “Ermeni meselesinin denilen konunun aynı zamanda Türk meselesi olduğunu anlamak için Türk olmak gerekmez, insan olmak yeterlidir.”

“Eğer vicdanınızı kaybettiyseniz, eğer insanlığın çektiği acıları, uğradığı zulmü, katliamları, dökülen kanları dinine, milliyetine bakarak, kategorize ederek ele alan bir bakışa açısına sahip iseniz, vicdanınızın sesinden değil politik tarafgirliğinizden konuşuyorsunuz demektir. O zaman söylediklerinizin hiçbir kıymet-i harbiyesi olamaz, sadece hangi tarafta olduğunuzu ilan etmiş olursunuz.”

Ermenilerin resmi tezini savunmak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çanakkale’nin yüzüncü yılını böylesine muhteşem, unutulmaz bir insanlık meselesi olarak anmasını bugün politik nedenlerle görmek istemeyenler, eğer diasporada yaşayan ‘Taşnakyan’ resmi tarih tezlerine mahkûm olmamışlarsa, zaman içinde bunun kıymetini anlayacaklardır, vicdanlarında bu vefakârlığın kıymetini bileceklerdir.
Çanakkale bu sene Türkiye düşmanlarının görmeyen gözlerine bir ışık tutmuştur. Unutulmasın ki, gerçeğin ışığı insan olan için daima bir şey söyleyecektir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine iştirak eden ülkelerin başkan, başbakan ve çeşitli devlet temsilcilerinin katılımı büyük bir barış çağrısına verilen cevap niteliğindedir. Bu çağrıyla birlikte “Çanakkale bir asır sonra evrensel bir barış simgesi halini almıştır diyebiliriz.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda zamanı 26 Nisan 2021 | 687 Okunma Yarın ayın kaçı? 22 Nisan 2021 | 410 Okunma Sistem değişti de ne oldu! 19 Nisan 2021 | 211 Okunma Reel sektörün dinamizmine uygun para politikası 15 Nisan 2021 | 103 Okunma Karadeniz barışı 12 Nisan 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar