Şehir kulübünün kapanması

Dönemin Erzincan Valisi Sabit Arlı, “Konu nedir?” diye sorunca, kulübü niçin kapattığını anlatır... Vay be! Bakın, bunu bilmiyordum ben. Demek ki, kaymakamın yerinde olsam, beni kolayca kandırmış...

Dönemin Erzincan Valisi Sabit Arlı, “Konu nedir?” diye sorunca, kulübü niçin kapattığını anlatır...

Vay be! Bakın, bunu bilmiyordum ben. Demek ki, kaymakamın yerinde olsam, beni kolayca kandırmış olacaktı, Hâkim A.Ö. daha sonraları, kaymakamla arası iyi olunca, şu itirafta bulunur:
“Kaymakam Bey, kusura bakma. Kulübü açmak için Başkâtip Naci ile bir plan yaptık. Kaymakam nasılsa yenidir; acemidir. Evrakları isteyelim. Mahkemede bir karar verip açalım kulübü, diye düşündük. Ama yutmadın.”
Ya!.. Demek ki, birçok yönetici gibi, birçok kanun adamı da, işi kitabına uydurmak için ne uyduruk belgeler düzenler, ne planlar yapıp, ne güzel kararlar verirlermiş!
Şehir Kulübünün kapanması, özellikle memur eşi hanımların çok hoşuna gider ama “Alışmış kudurmuştan beterdir” dememiş mi atalarımız? Nitekim, Belediye Başkanı Hüsnü Bey ile İl Genel Meclisi Üyesi Fehmi Bey, “Kaymakam, Şehir Kulübünü haksız yere kapattı. Küçük bir ilçe olan Kemah’ta gidecek başka bir yer olmadığı için, birçok insan mağdur oldu” diye şikâyet ederler Vali’ye.
Erzincan Valisi Sabit Arlı, “Konu nedir?” diye sorunca, kulübü niçin kapattığını anlatır kaymakam. Bunun üzerine, “O zaman iyi etmişsin. Eline sağlık!” der Vali.
Kulübü açmadan önce doktoru çağırır, kaymakam “Bak Doktor Bey, öğrendiğime göre içkiyi zorla getirtiyormuşsun. Kumar karesini kurdurup geç vakitlere kadar oynamak için ısrarcı oluyormuşsun. Saygın bir mesleğin var. Yakışır mı bunlar sana?” diye uyarır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 98 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 142 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 68 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 92 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar