İş ahlakımız öyleydi

“Ben makamına saygımdan tek kelime sormuyordum. O da tek kelime söylemiyordu.” —Beni istemişsiniz Sayın Genel Müdürüm.—Evet, pazartesi günü seni önemli bir görüşmeye götüreceğim....

“Ben makamına saygımdan tek kelime sormuyordum. O da tek kelime söylemiyordu.”


—Beni istemişsiniz Sayın Genel Müdürüm.
—Evet, pazartesi günü seni önemli bir görüşmeye götüreceğim. Kılık kıyafetini ona göre ayarla!
Sürprizleri seven bir yapısı vardı. Daha doğrusu onun içten pazarlıklı hâlini biz öyle zannediyorduk. Şaşırmıştım. Şimdiye kadar hiçbir işimize “teşekkür ederim” dememiş bir insandı. Hiçbir görüşmesinde bulunmazdık. Önemli dediği bir görüşmeye, beni götürmesinde mutlaka bir hesabı vardı ama ne?
Cuma akşamıydı. Bulunduğumuz ajanstan ayrılıp vapura doğru ilerlerken yine de bir ümit ışığı yanmıştı yüreğimde. Adam yerine konmak insanın doğasında vardı. İnşallah bu defa bizim kendimizi ispat etmemize yol açardı.
Pazartesi günü mesaiye gelirken kendimce kendime çekidüzen vermiştim. Kendimden çok müdürümü düşünüyordum. Beni önemli bir görüşmeye götürecekse benden dolayı mahcup olmamalıydı.
Öğleye doğru odasına çağırdı:
—Hazırlan, on dakikaya çıkıyoruz, dedi.
Ben zaten sabahtan beri hazırdım. Her geçen dakika heyecanım da artıyordu. Nihayet Cağaloğlu’ndan hareket ettik. İstikametimiz de anlaşıldı. Taksim’de TRT İstanbul Radyosuydu.
Ne enteresan ki, ben mütevazılığım ve bulunduğu makama saygım sebebiyle tek kelime sormuyordum. O da tek kelimeyle beni bilgilendirme ihtiyacı hissetmiyordu.
Radyoda bir şahısla özel ziyaret şeklinde görüşecektik. Bunu da nereden mi anladım? Müdürüm, kapıdaki görevliye “Ahmet Bey'le görüşmek istiyoruz” diye söylemişti.
Kartlarımız verildi, gideceğimiz istikamet tarif edildi. Müdürüm önde ben bir adım geride merdivenlerden çıkmaya başladık.
Görüşmeye gittiğimiz beyefendi prodüktördü. Önemli tecrübeli biriydi. Ayrıca özel ekibiyle mesai haricinde stüdyo çalışmalarında da bulunuyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 96 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 140 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 67 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 89 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 118 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar