Hatırla ey peri... İnkâr edersen Allah’tan bulasın!

İktifarın bir sürü “FETÖ miladı” var. Kimi ittifak miladı, kimi ittihat, kimi fesat, kimi itiraf. Ancak “barıştan savaşa, ortaklıktan feshe, aynı menzilden bir ötekinin atış menziline...

İktifarın bir sürü “FETÖ miladı” var.

Kimi ittifak miladı, kimi ittihat, kimi fesat, kimi itiraf.

Ancak “barıştan savaşa, ortaklıktan feshe, aynı menzilden bir ötekinin atış menziline geçiş”te siftah herhalde 7 Şubat 2012.

İktidarın 17-25 Aralık’tan önce “Darbe girişimi” dediği ilk ciddi hamle.

***

Neydi o?

İktidarın özetiyle, “Çözüm sürecini sabote ederek, MİT üzerinden seçilmiş hükümet ve başbakanı da vurmak”.

Nasıl olmuştu?

“Bazı” savcılar, Oslo görüşmelerini, PKK ile temasları, KCK-MİT ilişkilerini gerekçe gösterip MİT Müsteşarı Fidan’ı “çağırmışlar”dı.

Fidan gitmedi; Başbakan suçlayarak karşı hamle yaptı ve iktidar bir gecede, MİT Müsteşarı başta, “devlet ve hükümet adına PKK ile temas kurmuş olanlar”ı koruyan düzenleme yaptı.

Ben de katılıyorum:

Amaç çözüm sürecini sabote etmek ve hükümeti de vurmaktı!

***

Nitekim geçen gün Meclis Darbe Komisyonu’nda ifade veren önceki MİT Müsteşarı Emre Taner, “7 Şubat’ta beni ve Fidan’ı yargı önüne çıkarmak için kumpas kurdular. Cemaat, çözüm sürecinin hükümet eliyle başarılmasından rahatsızdı” dedi.

Oslo sürecine getiren kendisiydi; AKP iktidarında 2005-2010 dönemi MİT Müsteşarı’ydı:

“PKK’lılarla yüz yüze görüştüm. Oslo ihanet değildir. Kanın durdurulması için yapılmıştır. Habur da ihanet değildir. Yanaşmak istediler, yapamadılar. Habur’da önlerine doğru düzgün yol haritası koyamadık. Habur’da Cemaat polisleri infial yarattı.”

***

Şimdi özetlersek:

1. Cemaat’in “FETÖ’cü” sureti bugün açık darbe saldırısı, darbe örgütlenmesi, silahlı terör örgütü faaliyetlerinden yargı önünde.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? 05 Ekim 2018 | 4.356 Okunma Bundan böyle, Aznavour da yok! 02 Ekim 2018 | 171 Okunma İnci Sokağı'ndaki kız! 30 Eylül 2018 | 170 Okunma Fransa başbakanıydı… Barselona başkan adayı oldu! 28 Eylül 2018 | 223 Okunma Ajax'tan takasa, Avrupa'nın Pers seferi! 26 Eylül 2018 | 123 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar