Birbirimizi iyice süzelim!

Habertürk’te Kübra Par MHP’li Deniz Bölükbaşı ile önemli bir söyleşi yapmıştı. MHP Genel Başkanı “İktidar”la “başkanlık...

Habertürk’te Kübra Par MHP’li Deniz Bölükbaşı ile önemli bir söyleşi yapmıştı.

MHP Genel Başkanı “İktidar”la “başkanlık, idam” konuştuğu sırada, Bölükbaşıdedi ki:

“Devlet Bey, tercihimizin güçlendirilmiş, reforme edilmiş parlamenter sistem olduğunu söyledi. Görüşü değişmiş değil. MHP’nin savunduğu parlamenter sistemdir. Aksayan yanlarını düzeltelim, Türkiye bununla yola devam etsin… Bir kişinin üzerine sipariş elbise diktirirsiniz ama bir şahsın üzerine sipariş anayasa uydur derseniz, bu zordur.”

***

Bunları konuşurken Bölükbaşı’nın aklında, “Devlet Bey”in iki yıl önce cumhurbaşkanlığı kampanyasındaki sözleri var mıydı, bilmiyorum.

Belki Devlet Bey’in kendi de çoktan unuttu onları.

Ana fikri “Sen ülkücünün gardaşı olamazsın” temalı sert kampanya. Başka “olamazsın”larla da bezenmiş.

Tabii ki “politikada bir dakika bile uzun, bir yıl bile kısa, her şey, herkes her an değişime hazır ve nazır” ama…

Partinizin, partililerin, seçmenlerin, halkın hak ettiği şu olabilir mi:

O sözlere açıklık getirmek, değişen durumu ortaya koymak, o sözlerin neden geçersiz olduğunu, yeni pozisyonun neden daha doğru olduğunu izah… Tabii özeleştiri!

İster siyaset olsun, ister ticaret, ister diyanet… Ağır sözlerle yüklendiğiniz, şunu olamazsın bunu olamazsın buyurduğunuz, kitlelerinizi de öyle hareketlendirdiğiniz, yani onca lafı ettiğiniz birisi varsa, ya eski sözlerinizin arkasındasınızdır yahut ondan da bir özür dilersiniz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? 05 Ekim 2018 | 4.358 Okunma Bundan böyle, Aznavour da yok! 02 Ekim 2018 | 173 Okunma İnci Sokağı'ndaki kız! 30 Eylül 2018 | 170 Okunma Fransa başbakanıydı… Barselona başkan adayı oldu! 28 Eylül 2018 | 227 Okunma Ajax'tan takasa, Avrupa'nın Pers seferi! 26 Eylül 2018 | 124 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar