Alındık, kırgınız ama bir anlamı yok!

Ütopya bu ya: Gazeteci ağır bir yazı yazmış yahut “tweet” atmış. Cumhurbaşkanı’nın tekmeci veya silah koleksiyoncusu danışmanları ile avukat“Hemen hakaret davası açalım;...

Ütopya bu ya:

Gazeteci ağır bir yazı yazmış yahut “tweet” atmış.

Cumhurbaşkanı’nın tekmeci veya silah koleksiyoncusu danışmanları ile avukat“Hemen hakaret davası açalım; savcılar hazır, filanca mahkemeye heyeti de şey olabilir, tutuklansın, hapis cezası alsın, diğerlerine de gözdağı olsun” diye koşturuyor.

Cumhurbaşkanı gayet vakur, sakin ve hoşgörüyle, “Yapılandan dolayı elbette kırgınlık içindeyiz. Ama dava açmanın bir anlamı yok” diyor.

***

Cumhurbaşkanı bir zamanlar “yoldaş” olduklarının “paralel yol”da olduklarını tespit etmiş, yıllar ve yollar sonra.

İşte etrafındakiler hemen, “İçeri atalım, inlerine girelim, medyalarını platformdan çıkartalım, patronlarını sıkıştıralım” diyor haliyle.

Cumhurbaşkanı gayet vakur, sakin ve hoşgörüyle, “Yapılandan dolayı elbette kırgınlık içindeyiz. Ama bunları yapmanın bir anlamı yok” diyor.

***

Bir çocuk polisin gaz kapsülüyle vuruluyor, aylarca komada kalıp ölüyor. Annesi Cumhurbaşkanı’nı eleştiriyor.

Akıl yerine gaz vermekten sorumlu heyet hemen “Meydanlarda annesini yuhalatın. Çocuğun sapanını, maskesini öne çıkartın” diye kabarıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? 05 Ekim 2018 | 4.358 Okunma Bundan böyle, Aznavour da yok! 02 Ekim 2018 | 173 Okunma İnci Sokağı'ndaki kız! 30 Eylül 2018 | 170 Okunma Fransa başbakanıydı… Barselona başkan adayı oldu! 28 Eylül 2018 | 227 Okunma Ajax'tan takasa, Avrupa'nın Pers seferi! 26 Eylül 2018 | 124 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar