Rabia’dan Rabıta’ya!

Arka plandaki bir mesele de, ister ön yargıyla ister yargıyla, tarihin karanlıklarının deşilmesi değil.Bir de bugünkü duruş var. *** Batı’da ve Doğu’da artık halklara heyecan vermeyen…Tam tersine saraylara...

Arka plandaki bir mesele de, ister ön yargıyla ister yargıyla, tarihin karanlıklarının deşilmesi değil.
Bir de bugünkü duruş var.

***

Batı’da ve Doğu’da artık halklara heyecan vermeyen…
Tam tersine saraylara kapanmış, Suudi ve Katar sarayları gölgesinde “Mursi’ye 20 yıl”ı dahi mecburen mesele edemeyen; “Rabıta” yüzünden “Rabia”yı bile unutmakta olan bir patinaj!

***

Suriye rejimi katliamlarının karşısında bir insanlık umudundan ziyade; halkları katleden, kadınları, kızları rehin, esir ve köle kılan vahşetin temsilcileriyle, “teyel” değilse bile “teğet” olmuş bir tuhaf çizgi!
Bunların herhangi bir yerinde ne Gazze var artık, ne Filistin, ne mazlum halklar, ne Arap Baharı, ne içten bir isyan, ne bir insanlık-demokrasi-hakkaniyet umudu.
İddia bile edilebiliyor ki, “Tepesi atan İran, büyük elektrik kesintisinin arkasındaki siber güç” diye.
Belki değildir; ama belli ki “iyi komşun” bile kalmadı!
Vefasız da olabilirler, özellikle İran; ama kimse kafasız değil!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? 05 Ekim 2018 | 4.358 Okunma Bundan böyle, Aznavour da yok! 02 Ekim 2018 | 173 Okunma İnci Sokağı'ndaki kız! 30 Eylül 2018 | 170 Okunma Fransa başbakanıydı… Barselona başkan adayı oldu! 28 Eylül 2018 | 227 Okunma Ajax'tan takasa, Avrupa'nın Pers seferi! 26 Eylül 2018 | 124 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar