Cumhuriyet’i yıkmak yerine, onun taşıyıcı kolonlarına sıkı sıkıya sarılın!..

Bundan 10 yıl kadar önce biri çıkıp “Gün gelecek Aydın Doğan’ın televizyonunda Cumhuriyet’in yerine yeni bir devletin kurulduğu konuşulacak” demiş olsa, “Siz aklınızı mı yitirdiniz? Ne...

Bundan 10 yıl kadar önce biri çıkıp “Gün gelecek Aydın Doğan’ın televizyonunda Cumhuriyet’in yerine yeni bir devletin kurulduğu konuşulacak” demiş olsa, “Siz aklınızı mı yitirdiniz? Ne Aydın Bey, ne de kızları televizyonlarının ‘Cumhuriyet’i yıkma’ söyleminin dile getirileceği bir platform olarak kullanılmasına asla izin vermezler. Çünkü benim bildiğim Aydın Bey, katıksız Cumhuriyetçidir” derdim.
Ama ne yazık ki önceki gün CNN TÜRK ekranında bunun olduğunu gördük.
Hem de bir süredir konuşmaya başladıklarında pimi çekilmiş el bombasını akla getiren kişileri ekrana çıkarmakta ısrar eden Ahu Özyurt gibi deneyimli bir televizyoncunun tartışma (!) programında!..
“Yeni bir devlet kuruyoruz” diyen kişiye gereken cevabı veremeyen Ahu Özyurt ve programını bir yana bırakıp, halktan saklanan ülke gerçeklerine dönelim.

*  *  *

Aslında AKP’li konuşmacının sözleri itiraf niteliğinde!..
Çünkü partisinin 15 yıllık iktidarı boyunca kilit kadrolara yerleştirdikleri -geçmişte çoğu FETÖ’cü olan- yandaşlar, liyakata sahip bulunmadıkları için, devlet kurumlarını çökme noktasına getirdiler.
Örnek mi istiyorsunuz?
Alın Milli Eğitimi… Her hükümet değişikliğinde, sanki yeni bir parti iktidara gelmişçesine Milli Eğitim Bakanı koltuğuna bir başka kişinin oturması, başarısızlığın tescili değil mi?..
AKP’nin tek başına iktidar olduğu 2002’den bu yana yapılan tüm uluslar arası değerlendirme sınavlarında çocuklarımızın “Türkçe okuyup anlama”, matematik ve fen bilimleri dallarında sürekli gerilemesini başarı olarak yutturabilmek mümkün mü?..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 327 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 508 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar