Kılıçdaroğlu’ndan demokrasi zaferi genelgesi!..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün tüm il başkanlarına bir genelge göndererek şu görüş ve uyarıları paylaştı:“Halkımız 16 Nisan günü sandıklara giderek tarihi...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün tüm il başkanlarına bir genelge göndererek şu görüş ve uyarıları paylaştı:
“Halkımız 16 Nisan günü sandıklara giderek tarihi bir karar verecek.
Kamuoyu araştırmaları ve Türkiye'nin her bölgesinde karşılaştığımız manzara, halkımızın yüksek irfanıyla ‘Hayır' diyerek, bir kez daha özgürlüklerden, parlamenter rejimden ve demokrasiden yana güçlü bir tavır ortaya koyacağını göstermektedir.
Bu kapsamda;
Halkımızın iradesini yönlendirmek amacıyla yapılabilecek herhangi
bir provokasyona imkan
vermemek için halkoylamasına
kadar il ve ilçelerimizde
toplu yürüyüş gibi bir etkinlik
yapılmamalıdır.”

*  *  *

Kılıçdaroğlu ayrıca şu uyarılarda bulundu:
“1- Parti yöneticilerimiz, fedakar örgüt üyelerimiz ve sandık görevlilerimiz sonuçlar kesinleşene kadar görev yerlerinden ayrılmamalıdır.
2- Parti üyelerimiz, kesinleşen sonuçlarla halkımızın “Hayır” kararı belli olduktan sonra da parti geleneklerimize uygun vakur duruşlarını büyük bir ciddiyetle sürdürmeli, her türlü provokasyona karşı sükunet korunmalıdır.
3- “Evet” tercihini kurumsal olarak ifade eden partilerin il, ilçe binaları önünden araç konvoylarıyla geçmek, korna çalmak, yakınında kutlama yapmak gibi davranışlardan uzak durulmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin halkımızın tamamını kucaklayan bütünleştirici tavrına uygun hareket edilmelidir.
4- “Hayır” kararı ile kazanan hiçbir parti veya şahıs değildir. Kazanacak olan “Evet” diyeniyle, “Hayır” diyeniyle 80 milyon vatandaşımız, bütün Türkiye'dir. Her zaman “Önce Türkiye” diyen Cumhuriyet Halk Partisi'nin bütün üyeleri bu anlayış ile davranacaktır.
16 Nisan kutuplaşma yerine kucaklaşmayı, ötekileştirme yerine helalleşmeyi, ayrışma yerine birleşmeyi seçen Türkiye'nin ilk günü olacaktır.
16 Nisan'da taçlanacak olan demokrasi zaferi için cefakarca çalışan bütün örgüt üyelerimizin bu hususlara azami özen göstereceği inancıyla, ilinizde yürütmekte olduğunuz çalışmalarda yüksek başarılar diliyorum.”

*  *  *

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 505 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 155 Okunma Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu hakkında görevi suistimal raporu 20 Mart 2024 | 332 Okunma Uzayıp giden ucuz et kuyruklarına bakarken!.. 15 Mart 2024 | 158 Okunma Esenyurt, Kudüs, Mekke, İslam, Gazze ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı!.. 08 Mart 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar