Nur içinde yat Atatürk!..

Tüm öngörüleri doğru çıkan bilge diplomat, Emekli Büyükelçi  Şükrü Elekdağ'dan anayasa referandumuyla ilgili çarpıcı uyarılar: Sevgili okurlarım,anayasa değişikliklerinin...

Tüm öngörüleri doğru çıkan bilge diplomat, Emekli Büyükelçi  Şükrü Elekdağ'dan anayasa referandumuyla ilgili çarpıcı uyarılar:

Sevgili okurlarım,
anayasa değişikliklerinin, “Cumhurbaşkanlığı sistemi” adıyla ölümsüzlük hariç, mutlak ve sınırsız yetkilere sahip tek adamın hükmedeceği bir rejim kurmayı öngördüğünü bu sütunlarda birçok kez dile getirdim. Ayrıca, bilge diplomat Şükrü Elekdağ ile yaptığım “Terörle Etkili Mücadele İçin Tek Adam Rejimine İhtiyaç Yok” (2 Şubat 2017) başlıklı röportajda anayasada değişiklik öngören yasayı masaya yatırarak detaylı bir analizi de gerçekleştirdik.
Bugünkü söyleşimizde bu ucube rejimin Türkiye'yi nereye götüreceğine odaklanacağız. Referanduma giden yolda “Evet mi”, “Hayır mı” tartışmasıyla gerilen siyasi ortam, buna Hollanda krizinin de eklenmesiyle aşırı kızışmış durumda. Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir Türk Dışişleri Bakanı'na bir Avrupa ülkesine giriş izni verilmedi. Keza ilk defa bir kadın bakanımız bir Avrupa ülkesinden apar topar sınır dışı edildi.
İlk soru olarak Sayın Elekdağ'a, yaşadığımız bu onur kırıcı gelişmeler konusunda neler düşündüğünü sordum.
İşte cevapları:

HOLLANDA İLE KRİZ, ANKARA'NIN ŞARTLARI ZORLAMASINDAN DOĞDU

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 510 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar