Atatürk “Hayır” dememiz gerektiğini 1924 yılında söylemişti!..

İşsizlikte yüzde 12.7'lik oranla son yedi yılın rekoruna ulaşıldığını okurken, yıllar öncesinin bir Seçim Arenasıprogramının tanıtımı gözlerimin önünden bir film şeridi...

İşsizlikte yüzde 12.7'lik oranla son yedi yılın rekoruna ulaşıldığını okurken, yıllar öncesinin bir Seçim Arenasıprogramının tanıtımı gözlerimin önünden bir film şeridi gibi geçti.
Arşive girip, o programın basın bültenini buldum. Şunları yazmışız:
“Kısa süre öncesine kadar türbelere genellikle çocuğu olmayan kadınlar, şifa bulamayan hastalar, kısmeti kapalı genç kızlar, delikanlılık çağındaki çocuklarının hezeyanlarına çare arayan dertli anneler giderdi. Ama bugünlerde türbelere iş ve aş arayanlar gidiyor. Ekonomik krizle birlikte işsizliğe ve yoksulluğa iyice mahkum olanlar, son çare olarak türbelere koşuyor.
Kanal D'de her perşembe saat 23.00'te yayınlanan Seçim Arenası programının bu akşamki bölümünde programın genel yönetmeni ve sunucusu Uğur Dündar, ‘ekonomik kriz gerçeğini' çarpıcı röportajlar ve Bakırköy'deki Zuhuratbaba Türbesi'nden görüntülerle ortaya koyuyor. Dündar ayrıca AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da konuk ediyor.
Seçim Arenası kameralarına konuşan vatandaşların‘Baştakiler duymuyor ama Allah duyuyor; bizi buralara getirenler utansın. Onlara oy vermeyeceğim; Allah, kalplerine Allah korkusu versin, vicdan versin, merhamet versin' diye siyasilere sert tepki göstermeleri, ekonomik krizin ulaştığı boyutu yansıtıyor. Uğur Dündar ise görüntüleri şöyle yorumluyor:
‘Ben daha önce Bakırköy'de oturdum. Bizim oturduğumuz yıllarda Zuhuratbaba'ya sadece cuma günleri şifa arayanlar, evde kalmış kızlarına eş arayan anneler gelirler ve dua ederlerdi. Fakat artık cuma kalabalığı müthiş arttı. Krizden sonra neredeyse trafik tıkanıyor. Zira bu türbe, ekonomik krizle işini kaybeden kocalarına iş isteyen eşlerin, çocuğu işsiz annelerin akın ettiği bir yer haline geldi. Eski nedenler geride kaldı, insanlar sadece iş ve aş için Zuhurat Baba'dan medet umuyorlar!..'' (26 Eylül 2002)

* * *

O seçimlerde tek başına iktidar koltuğuna oturan AKP, yaklaşık 15 yıldır Türkiye'yi yönetiyor.
Bir süre önce Bakırköy'de oturan ablamı ziyaret ettikten sonra, yolumun üzerindeki aynı türbeye uğradım.
Acaba değişen bir şey var mı diye merak ediyordum.
Cuma olmadığı için kalabalık değildi, ama gözü yaşlı anneler yine oradaydı!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 505 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 155 Okunma Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu hakkında görevi suistimal raporu 20 Mart 2024 | 332 Okunma Uzayıp giden ucuz et kuyruklarına bakarken!.. 15 Mart 2024 | 158 Okunma Esenyurt, Kudüs, Mekke, İslam, Gazze ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı!.. 08 Mart 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar