Karargah mı bıraktılar ki rahatsız olsun!

Sevgili okurlarım,15 Temmuz'daki darbe girişimini araştırmak üzere TBMM'de kurulan komisyonda kamuoyundan saklanan gerçeklerin ortaya çıkması için sergilediği yoğun çabayla dikkatleri üzerinde toplayan Dr. Aytun...

Sevgili okurlarım,
15 Temmuz'daki darbe girişimini araştırmak üzere TBMM'de kurulan komisyonda kamuoyundan saklanan gerçeklerin ortaya çıkması için sergilediği yoğun çabayla dikkatleri üzerinde toplayan Dr. Aytun Çıray'la referandum sürecinde peş peşe yaşadığımız bazı tuhaf olayları konuştuk.
Söyleşimize “Kamuoyunda ‘tek adam anayasası' olarak anılan değişiklik teklifine genel olarak nasıl bakıyorsunuz” sorusuyla başladım.
İşte sorularım ve işte Aytun Çıray'ın cevapları:

*  *  *

AYTUN ÇIRAY: Biliyorsunuz ben ve partim “hayır”cıyız.İzin verirseniz kısaca neden “hayır”ı savunduğumu söylemek isterim. Sayın Dündar, Türk Milleti olarak bizler canımız pahasına hür yaşama mücadelesini nesillerdir verip geliyoruz. Bu anayasa değişikliği ile bizden tek bir adama, özgürlüğümüzün teminatı olan egemenliğimizi, tapumuzu, evlâtlarımızın kaderini vermemizi istiyorlar. Bunlar namusumuzdur veremeyiz. Lâik, demokratik hukuk devletinden vazgeçmeyiz. Teklik Allah'a mahsustur. Bizden Allahü Teala'nın Hz. Peygamber'e vermediği yetkileri -haşa- tek bir şahsa vermemizi istiyorlar! Hayır, vermeyeceğiz!..

UĞUR DÜNDAR: Söyleşimize Hürriyet'in ‘Karargah Rahatsız' manşeti üzerine yaratılan fırtınaları konuşarak devam edelim. Manşet gazetenin Genel Yayın Yönetmeni'nin değişmesine neden oldu. Sayın Cumhurbaşkanı, yanına Genelkurmay Başkanı'nı alarak yaptığı konuşmada Hürriyet'e haddinin bildirileceğini söyledi. Bunları nasıl yorumluyorsunuz?

KARARGAH MI BIRAKTINIZ “RAHATSIZ” OLSUN

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 408 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 327 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 507 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar