Yaşasın “Hayırlı” Cumhuriyet!..

Gazetemize başarılı röportajlar yapan Nil Soysalarkadaşımıza konuşan MHP'li muhaliflerden Sinan Oğançok vahim iddialarda bulundu.AKP'nin normalde fırıncı, berber ya da bakkal olan sivil yurttaşlarımızı...

Gazetemize başarılı röportajlar yapan Nil Soysalarkadaşımıza konuşan MHP'li muhaliflerden Sinan Oğançok vahim iddialarda bulundu.
AKP'nin normalde fırıncı, berber ya da bakkal olan sivil yurttaşlarımızı zaman zaman kamplara alıp silahlı eğitim verdiğini söyleyen Oğan, bu yolla paramiliter bir yapı oluşturulduğunu öne sürdü.

*  *  *

Kamuoyu bu iddiayı konuşurken, ürkütücü haber Manisa'dan geldi.
Soma Belediyesi'ne ait düğün salonunda düzenlenen referandum konulu konferansta AKP'lilere hitap edenManisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem “Bu referandum oylamasında başarısız olursak, iç savaşa hazırlanın” dedi!

*  *  *

Tüyler ürperten bu konuşma kamuoyunda büyük tepki yarattı.
Çünkü tarafsız hukukçulara göre; AKP yöneticisinin sözleri, Türk Ceza Kanunu'nun 216. Maddesi'nde “Halkın bir kesimini, diğer kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik” şeklinde tanımlanan suç kapsamına giriyordu.
Bu yorumlar üzerine gözler sosyal medyada iktidarı sert biçimde eleştirenleri hemen gözaltına aldırıp tutuklattıran savcılara çevrildi!
Tepkilerin büyümesi üzerine Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Nadir Yağcı, iç savaş çığırtkanlığı yapan kişi hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

*  *  *

Sevgili okurlarım,
“Referandumda istediğimiz sonucu alamazsak, iç savaş çıkar” diyen AKP'li Erdem'in ürkütücü sözleri, Sinan Oğan'ın “Halka silahlı eğitim veriliyor, paramiliter bir güç oluşturuluyor” iddiasını daha da önemli kılıyor.
Zira çok sağlam kaynaklardan aldığım bilgiler Oğan'ı doğruluyor.
Haber kaynaklarıma göre Türkiye, tıpkı sağ- sol çatışmasının sokakları kan gölüne çevirdiği 70'li yıllarda olduğu gibi, hatta onu bile geçen bir hızla silahlanıyor!..
Sınırlarımızın yolgeçen hanına dönmesi nedeniyle, ülkemize her türlü silahın sokulduğu öne sürülüyor!..
Aynı kaynaklar, ekonomide durgunluğun had safhaya ulaştığı günümüzde en büyük
parayı silah ve insan kaçakçılarının kazandığını iddia ediyor!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 505 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 155 Okunma Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu hakkında görevi suistimal raporu 20 Mart 2024 | 332 Okunma Uzayıp giden ucuz et kuyruklarına bakarken!.. 15 Mart 2024 | 158 Okunma Esenyurt, Kudüs, Mekke, İslam, Gazze ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı!.. 08 Mart 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar