Duydunuz mu?..

Hindistan tek seferde 104 uyduyu yörüngeye yerleştirdi!Önceki rekor 37 uyduyla Rusya'ya aitti! * * * Kısaca “Apple” olarak anılan ve tüketici elektroniği, yazılım, kişisel bilgisayarlar tasarımlayan şirketin...

Hindistan tek seferde 104 uyduyu yörüngeye yerleştirdi!
Önceki rekor 37 uyduyla Rusya'ya aitti!

* * *

Kısaca “Apple” olarak anılan ve tüketici elektroniği, yazılım, kişisel bilgisayarlar tasarımlayan şirketin büyüklüğü 1 trilyon dolara, kasasındaki nakit para ise 246 milyara ulaştı!..
“Apple” bu mükemmel bilanço ile Türkiye'deki halka açık şirketlerin tümünü satın alabilecek bir güce kavuştu!

* * *

Venüs üzerinde çalışacak 860 Fahrenheit'a (460 derece) dayanıklı bilgisayar üretildi!..

* * *

NASA (ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) mühendisleri üretim çalışması yaptıkları uçan otomobillerin görüntülerini yayımladı!..
Çinli bir şirket ise, Birleşik Arap Emirlikleri'nin sipariş ettiği 184 adet insansız uçan otomobilin temmuz ayında kullanıma sunulacağını bildirdi!..

* * *

Teknolojide ve otomasyondaki göz kamaştıran hız nedeniylebazı gelişmiş ülkelerde otomobiller, insan eli değmeden sadece robotlarla üretilmeye başlandı! Bazı marketlerde de satış elemanlarının yerini robotlar aldı!..

* * *

Güneş panelleriyle enerji üreten teknolojideki istihdam, kömür sektörünü geçti! Petrol zengini Suudi Arabistan, güneş enerjisine en çok yatırım yapan ülkelerden biri oldu!..

* * *

Farelerdeki deneylerin başarılı olması üzerine, felçli hastaların omuriliklerine yerleştirilecek bir “çip”le yürüyebilecekleri duyuruldu!..

* * *

Türkiye'deki işsizlik oranı yüzde 12.1 ile, Mart 2010'dan bu yana en yüksek seviyeye çıktı! İşsiz sayısı 3 milyon 715 bini bulurken, genç işsiz (15-24 yaş) oranı da yüzde 22.6 olarak gerçekleşti!
Steve Jobs 1976 yılında iki arkadaşıyla birlikte “Apple”ı kurduğunda, henüz 21 yaşındaydı!..

* * *

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Profesör Özgür Demirtaş;
“Özgürlük yoksa bilim olmaz,
Bilim yoksa üretim olmaz,
Üretim yoksa para olmaz,
Para yoksa köle olunur,
Özgür olmayan ülkeler köle olur” dedi!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 505 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 155 Okunma Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu hakkında görevi suistimal raporu 20 Mart 2024 | 332 Okunma Uzayıp giden ucuz et kuyruklarına bakarken!.. 15 Mart 2024 | 158 Okunma Esenyurt, Kudüs, Mekke, İslam, Gazze ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı!.. 08 Mart 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar