Her yerde “İzmir Marşı” söyleniyor!..

Beklenen gün geldi ve anket yoluyla algı operasyonları başladı!Devlet kurumlarından ballı ihaleler aldığını bildiğim bir kamuoyu araştırma şirketinin açıkladığı “Evet”...

Beklenen gün geldi ve anket yoluyla algı operasyonları başladı!
Devlet kurumlarından ballı ihaleler aldığını bildiğim bir kamuoyu araştırma şirketinin açıkladığı “Evet” ağırlıklı sonuçları görünce; aklıma Bülent Arınç'ın vaktiyle bir basın toplantısındaki sözleri geldi.
Arınç o toplantıda, kendisini köşeye sıkıştırmayı amaçlayan gazeteciyi tersleyerek şunları söylemişti:
“Senin patronun benim bakanlığımdan ihale alacak, ondan sonra da aleyhimde haber yaptıracak öyle mi? O biraz sıkar!..”
Doğrusu Arınç'ın “biraz sıkar” tespiti çok isabetliydi!..

*  *  *

Sevgili okurlarım,
“Biraz sıkar” gerçeği hem devletten beslenen gazete patronları, hem de kamu kuruluşlarından ballı ihaleler alan anket şirketleri için geçerli.
Oysa kamu çıkarının olduğu bu işlerde inandırıcılık için, siyasete göbekten bağlanmamak bağımsızlığı korumak gerekli!..
Aksini yapanlar, yani siyaset başta olmak üzere güç odaklarına gebe kalanlar, masabaşı anketleriyle mecburen (!) manipülasyon yapıyor, arada bir de tıpkı bozuk saatin günde bir kez doğruyu tutturması gibi, boş atıp dolu tutabiliyorlar!..
Ama bu arada saygınlıklarını da sıfırlıyorlar!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 408 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 327 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 507 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar