Türkiye, Suriye’de ‘U’ dönüşü yaptı ve Esad’ın meşruiyetini tanıdı!

Sevgili okurlarım,Gün geçmiyor ki yüreklerimizi dağlayan bir terör olayı yaşamayalım. Ne yazık ki ülkemiz, PKK'nın Dolmabahçe'deki canlı bomba eyleminin ardından, Kayseri'deki intihar saldırısıyla...

Sevgili okurlarım,
Gün geçmiyor ki yüreklerimizi dağlayan bir terör olayı yaşamayalım. Ne yazık ki ülkemiz, PKK'nın Dolmabahçe'deki canlı bomba eyleminin ardından, Kayseri'deki intihar saldırısıyla sarsıldı. Acı kayıplar verdiğimiz bu menfur saldırıların hemen sonrasında bu kez El-Bab'ta, IŞİD'e karşı savaşan kahraman askerlerimizin şehit oldukları intihar saldırıları gerçekleşti.
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un polis memuru terörist Mevlut Altıntaş tarafından katledilmesi herkesi şoke etti. Suikast, ülkemizin uluslararası algısını daha da kararttığı gibi, dünya gündemine de ciddi bir sorun olarak oturdu. Bu kaotik ortamda Ankara, Suriye Krizi'ne çözüm için işbirliğini öngören bir “ortak bildiri”'yi 20 Aralık'ta Moskova'da, İran ve Rusya ile birlikte imzalayarak “Esad'ı devirme” politikasına son verdi.

*  *  *

Dış politika konusunda tüm öngörüleri doğru çıkan bilge diplomat, emekli Büyükelçi Sayın Şükrü Elekdağ ile yaptığımız söyleşide ilk olarak “Ortak bildiri Türkiye'nin ulusal çıkarlarıyla ne ölçüde uyumlu” sorusunu yönelttim.

SURİYE POLİTİKASINDA RADİKAL DEĞİŞİM

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 406 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 327 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 507 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar