AKP’nin Atatürk’e verdiği büyük ödül!..

Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov,Çevik Kuvvet'te görevli polis Mevlüt Mert Altıntaş'ın intihar saldırısı sonucunda hayatını kaybetti. * * * Ertesi gün Rusya Dışişleri...

Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov,Çevik Kuvvet'te görevli polis Mevlüt Mert Altıntaş'ın intihar saldırısı sonucunda hayatını kaybetti.

* * *

Ertesi gün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İran Dışişleri BakanıMuhammed Cevad Zarif, “Suriye Krizi”ni görüşmek üzere Moskova'da bir araya geldi.
Zirvenin ardından açıklanan ortak bildiri, Türkiye'nin o güne kadar sürdürdüğü “Suriye politikasında ve kırmızı çizgilerinde zorunlu radikal değişim” olarak yorumlandı:
“İran, Rusya ve Türkiye, içerisinde pek çok etnik grubu barındıran, çok mezhepli, demokratik ve seküler bir devlet olarak Suriye Arap Cumhuriyeti'nin egemenliğini, bağımsızlığını, birliğini ve toprak bütünlüğünü tamamen destekliyor. İran, Rusya ve Türkiye, Suriye krizinin askeri bir çözümünün olmadığa inanıyor (…) İran, Rusya ve Türkiye, IŞİD ve El Nusra ile ortak mücadele ve silahlı muhalif grupları onlardan ayırmak konusundaki kararlılıklarını doğrular…”

* * *

Gördüğünüz gibi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun imzasını taşıyan ortak bildiride Beşar Esad'ın gitmesi gerektiği yolunda tek bir sözcük, hatta ima bile yer almıyor! Tam tersine, Esad'a örtülü bir destek sağlanıyor!
Terör örgütleri olarak da sadece IŞİD ve El Nusra'dan söz edilirken, PKK/YPG'ye hiç değinilmiyor. Yani PKK/YPG terör örgütü kabul edilmiyor!..

* * *

Nereden nereye!..
Güya Beşar Esad çok kısa süre içinde gidecekti!..
Güya Türkiye, ecdat kanıyla sulanmış topraklarda Osmanlı'yı yeniden inşa edecekti!..
Güya bu coğrafyada Türkiye'yi yönetenlerin haberi olmadan kuş bile uçamayacaktı!..
Güya Ortadoğu şekillenirken en büyük oyun kurucu AKP yönetimindeki Türkiye olacaktı!..
Güya IŞİD öfkeli gençlerden oluşan bir topluluktu!..
Güya, güya, güya!..

* * *

“Güya”ları bırakıp acı gerçeğe dönersek;
Moskova bildirisinin açıklandığı saatlerde Suriye'deki El Bab'ı kuşatan askerlerimiz ve Özgür Suriye Ordusu adı verilen silahlı muhalif güçler IŞİD saldırısına uğruyor ve ne yazık ki, 16 kahraman askerimiz şehit oluyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 505 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 155 Okunma Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu hakkında görevi suistimal raporu 20 Mart 2024 | 332 Okunma Uzayıp giden ucuz et kuyruklarına bakarken!.. 15 Mart 2024 | 156 Okunma Esenyurt, Kudüs, Mekke, İslam, Gazze ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı!.. 08 Mart 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar