Bu da Akbabalar Dosyası!..

SÖZ­CÜ ol­ma­say­dı Tür­ki­ye, AK­P’­nin gön­lün­de­ki la­ik­lik kar­şı­tı baş­kan­lık ana­ya­sa­sı­nın...

SÖZ­CÜ ol­ma­say­dı Tür­ki­ye, AK­P’­nin gön­lün­de­ki la­ik­lik kar­şı­tı baş­kan­lık ana­ya­sa­sı­nın ay­rın­tı­la­rı­nı öğ­re­ne­me­ye­cek­ti.
Mec­lis Baş­kan­lı­ğı kol­tu­ğun­da otu­ran İs­ma­il Kah­ra­man ad­lı şah­sın ba­şın­da ol­du­ğu sı­ra­da Bir­lik Vak­fı­’n­ca ha­zır­la­nan Anayasa taslağında Atatür­k’­ten hiç söz edil­me­di­ği gi­bi, Cum­hu­ri­ye­t’­in kal­bi An­ka­ra­’nın baş­kent ola­rak gö­rül­me­di­ği, la­ik­li­ğe “p­ran­ga­” de­nil­di­ği, bu­na kar­şın di­ni ifa­de­le­re çok­ça yer ve­ril­di­ği or­ta­ya çık­ma­ya­cak­tı…
* * *
Bu şa­hıs şim­di de 2014 yı­lın­da yap­tı­ğı bir ko­nuş­ma ne­de­niy­le tar­tı­şı­lı­yor.
O ko­nuş­ma­da, ha­len iş­gal et­ti­ği kol­tu­ğu borç­lu ol­du­ğu Cum­hu­ri­ye­t’­in ve TBMM’­nin ku­ru­cu­su Bü­yük Ön­der Ata­tür­k’­ün “din­si­z” ol­du­ğu id­di­asın­da bu­lu­nu­yor.
Bir­lik Vak­fı­’nın et­kin­li­ğin­de­ki o ko­nuş­ma­da Ata­türk ve si­lah ar­ka­daş­la­rı­na bir yı­ğın if­ti­ra yağ­dı­rı­yor.
* * *
Da­ha ön­ce de yaz­dım.
İs­ma­il Kah­ra­ma­n’­ın kim ol­du­ğu­nu, ide­olo­ji­si­ni bil­di­ğim için ana­ya­sa­la­rı­na da, Ata­türk düş­man­lı­ğı ola­rak yo­rum­la­na­bi­le­cek o söz­le­ri­ne de hiç şa­şır­mı­yo­rum.
Ama…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.286 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 412 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar