Yalan rüzgarı!..

Bun­dan son­ra ne ola­cak?Rus sa­vaş uça­ğı­nın dü­şü­rül­me­sin­den son­ra şim­di her­kes bir­bi­ri­ne bu so­ru­yu yö­nel­ti­yor?So­ru­ya...

Bun­dan son­ra ne ola­cak?
Rus sa­vaş uça­ğı­nın dü­şü­rül­me­sin­den son­ra şim­di her­kes bir­bi­ri­ne bu so­ru­yu 
yö­nel­ti­yor?
So­ru­ya sağ­lık­lı ce­vap ve­re­bil­mek için, ek­ran­lar­da fal­cı­lar­la ya­rış eden ke­ra­me­ti ken­din­den men­kul uz­man­la­rın (!) söy­le­dik­le­ri­ni bir ya­na bı­ra­kıp, 2011’den, ya­ni Su­ri­ye­’de­ki ça­tış­ma­la­rın baş­la­dı­ğı ta­rih­ten bu ya­na ya­şa­nan­la­ra şöy­le bir göz at­ma­mız ge­re­ki­yor.
Zi­ra ya­şa­dık­la­rı­mız, bun­dan son­ra ne­ler ya­şa­ya­ca­ğı­mı­zı da ha­ber ve­ri­yor!

* * *

2011’e ka­dar Su­ri­ye Dev­let Baş­ka­nı­’nın adı Be­şar Esad, da­ha doğ­ru­su “Kar­de­şim Esa­d” idi.
Dö­ne­min Baş­ba­ka­nı Tay­yip Er­do­ğan ve ai­le­si, “Kar­de­şim Esa­d” ve ai­le­siy­le sık sık bu­lu­şu­yor, hat­ta ta­til­le­ri­ni bi­le bir­lik­te ge­çi­ri­yor­lar­dı.
Li­der­ler ara­sın­da­ki güç­lü dost­luk bağ­la­rı ne­de­niy­le her iki ül­ke yurt­taş­la­rı için vi­ze zo­run­lu­lu­ğu bi­le kal­dı­rıl­mış­tı.
Olum­lu iliş­ki­ler Gü­ney­do­ğu kent­le­ri­mi­zin eko­no­mi­si­ne ade­ta to­nik et­ki­si yap­mış, böl­ge­nin ih­ra­ca­tın­da pat­la­ma ol­muş ve bir­çok Türk işa­da­mı, ya­tı­rım­la­rı­nı Su­ri­ye­’ye ta­şı­mış­tı.
Su­ri­ye ba­zı­la­rı için ne­re­dey­se ikin­ci ad­res ha­li­ne gel­miş­ti.
Çün­kü Türk ve Su­ri­ye as­ker­le­ri­nin nö­bet tut­tu­ğu sı­nır hat­tı, dost­lu­ğun gü­ven­ce­sin­dey­di.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 508 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar