Kin ve nefret rüzgarı fırtınaya dönüşürken…

70’li yıllardaydık.TRT’nin siyah-beyaz yayın yapan tek kanallı televizyonunda çalışıyor, en çok seyredilen programlarından biri olan“Yaşadığımız Günler”i hazırlayıp...

70’li yıllardaydık.
TRT’nin siyah-beyaz yayın yapan tek kanallı televizyonunda çalışıyor, en çok seyredilen programlarından biri olan“Yaşadığımız Günler”i hazırlayıp sunuyordum.
Günün birinde Çocuk Esirgeme Kurumu’na ait yuva ve yurtlarda görev yapan bir öğretmenden adeta “iç burkan” bir mektup aldım. O yıla kadar yuva/yurtlar tüm kamuoyu için “kapalı bir kutuydu”. İçeride neler olup bittiği, korunmaya muhtaç çocukların hangi koşullarda barındıkları pek bilinmiyordu.
Mektupta anlatılan tüyler ürpertici gerçekleri okuyunca, o karanlık perdeyi yırtıp, ardındakileri tüm çıplaklığıyla gün ışığına çıkarmaya karar verdim.

* * *

Kamerayla gittiğimiz söz konusu yurdun fiziki görünümü “içler acısıydı”. Yağmurda çatısı akıyor, çocuklar rutubetten sıvaları dökülmüş odalarda- neredeyse- üst üste yatıyorlardı. Isınma sorunu had safhadaydı. İdrar kokusundan yatakhanelere girmek olanaksızdı. Yataklar, çarşaflar simsiyah, yemekler berbattı. Malzemeler çalınıyor, bu nedenle örneğin; “etli nohut” diye verilen yemekte ete rastlanamıyordu! Çocuklar ancak haftada bir gün, o da birkaç dakikalığına su yüzü görüp yıkanabiliyordu. Tabii suyun altına girip çıkmaya “yıkanma” denilirse!
Kısacası maddi anlamda yokluk, imkansızlık anlatılacak gibi değildi.
Kendi aramızda oraya bir de isim bulmuştuk: “Sefalet Palas!..”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 508 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar