Kan ve gözyaşı dolu bu filmi yeniden görmek istemiyoruz!..

“İs­tan­bu­l’­da bom­ba yük­lü araç alar­mı! Em­ni­yet, bom­ba yük­lü ol­du­ğu dü­şü­nü­len bir kam­yon, 3 oto­mo­bil ve 1...

“İs­tan­bu­l’­da bom­ba yük­lü araç alar­mı! Em­ni­yet, bom­ba yük­lü ol­du­ğu dü­şü­nü­len bir kam­yon, 3 oto­mo­bil ve 1 mo­to­sik­let­ten olu­şan 5 şüp­he­li ara­cın pla­ka­sı­nı, tel­siz­le tüm ekip­le­re bil­dir­di. Şüp­he­li araç­la­rın gö­rül­dük­le­ri yer­de dur­du­ru­la­rak bom­ba im­ha bi­rim­le­ri­ne ha­ber ve­ril­me­si is­ten­di…”
Ön­ce­ki sa­bah Söz­cü­’nün in­ter­net say­fa­sın­da­ki bu flaş ha­be­ri okur­ken, bil­dik bir fil­min ka­re­le­ri göz­le­ri­min önün­den geç­me­ye baş­la­dı.

* * *

17 Ka­sım 2013… An­ka­ra­’nın Şe­ref­li­koç­hi­sar İl­çe­si… Ge­ce­nin iler­le­yen sa­at­le­ri…
Şüp­he­li bir araç gü­ven­lik güç­le­ri ta­ra­fın­dan dur­du­ru­lu­yor.
Pa­nel­van ti­pi araç­ta­ki 3 ki­şi, oto hır­sız­lı­ğı suç­la­ma­sıy­la gö­zal­tı­na alı­nı­yor.
Bun­lar­dan iki­si, sav­cı­lık sor­gu­su­nun ar­dın­dan tu­tuk­la­nı­yor. Ya­şı kü­çük olan şüp­he­li ise ser­best bı­ra­kı­lı­yor.
Bu aşa­ma­ya ka­dar sı­ra­dan bir adi suç gö­rü­nü­mü ta­şı­yan ola­yın bun­dan son­ra­sı ise çok çar­pı­cı!..
Zi­ra tu­tuk­la­nan­la­rın; 2012 Ağus­to­s’­un­da ya­pı­lan bir El-Kai­de ope­ras­yo­nun­da gö­zal­tı­na alı­nıp, sor­gu­la­rı­nın ar­dın­dan ser­best bı­ra­kı­lan ki­şi­ler ol­duk­la­rı an­la­şı­lı­yor.Bu du­rum­da ak­la he­men şu so­ru­lar ge­li­yor:
Bu şüp­he­li­ler ne­den gö­zal­tı­na alın­dı­lar? Ni­çin ser­best bı­ra­kıl­dı­lar? Da­ha son­ra han­gi ge­rek­çey­le tu­tuk­lan­dı­lar?

* * *

So­ru­nun ce­va­bı­nı araş­tı­rır­ken kar­şı­mı­za, 15 Ka­sı­m’­da Mil­li­yet Ga­ze­te­si­’nin man­şet­ten ya­yın­la­dı­ğı “K­lon­lan­mış pla­ka avı!” ha­be­ri çı­kı­yor. Tol­ga Şar­dan im­za­lı ha­ber­de şu dik­kat çe­ki­ci bil­gi­ler yer alı­yor:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 505 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 155 Okunma Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu hakkında görevi suistimal raporu 20 Mart 2024 | 332 Okunma Uzayıp giden ucuz et kuyruklarına bakarken!.. 15 Mart 2024 | 158 Okunma Esenyurt, Kudüs, Mekke, İslam, Gazze ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı!.. 08 Mart 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar