En çirkin yalan, çocuğa ve halka söylenen yalandır!..

“Ön­ce­lik­le şu­nu be­lirt­me­li­yim ki si­ya­set mes­lek de­ğil, onur­lu bir gö­rev­dir. Ül­ke­ye hiz­met et­me­nin yo­lu­dur, ye­ter ki o onu­ra la­yık...

“Ön­ce­lik­le şu­nu be­lirt­me­li­yim ki si­ya­set mes­lek de­ğil, onur­lu bir gö­rev­dir. Ül­ke­ye hiz­met et­me­nin yo­lu­dur, ye­ter ki o onu­ra la­yık olu­na­bil­sin.
(…) Kim ne der­se de­sin mev­cut ana­ya­sa, se­çim ve si­ya­si par­ti­ler ya­sa­la­rı de­ğiş­me­dik­çe mil­le­tin ege­men ol­du­ğu bir se­çim so­nu­cu­nu el­de et­mek im­kan­sız gö­rü­lü­yor. Par­ti­ler­de li­der kim olur­sa ol­sun, bir müd­det son­ra tek se­çi­ci ve tek yö­ne­ti­ci du­ru­mu­na gi­ri­yor­lar.
(…) Se­çim mey­dan­la­rın­da, mi­ting­ler­de söy­le­nen­le­re, te­le­viz­yon ve ga­ze­te­ler­de çı­kan ha­ber­le­re ba­kın; hi­le, adam ka­yır­ma, yan­daş kol­la­ma, iş ve iha­le yol­suz­luk­la­rı, in­san­la­rı kamp­la­ra ayır­ma…
Li­der sal­dır­gan olun­ca ya­la­ka­la­rı ve çev­re­si de da­ha öl­çü­süz ha­re­ket et­mek­te. Olay­la­rın di­ğer üzü­cü ta­ra­fı ise bu ger­gin­lik­le­rin genç­le­re, özel­lik­le üni­ver­si­te ve li­se genç­li­ği­ne si­ra­yet et­me eği­li­mi­ne gir­me­si­dir. (…)
Son ola­rak, li­de­rin söy­le­dik­le­ri­ne -ger­çek ve doğ­ru ol­ma­sa da- ne pa­ha­sı­na olur­sa ol­sun ina­nan in­san­lar, bu ve­bal­den na­sıl kur­tu­la­cak­lar?
İna­nı­yo­rum ki uzun va­de­de ül­ke ger­çek­le­ri­ni bi­len, halk­la bü­tün­le­şen, ger­çek dı­şı va­at­ler­le hal­kı al­dat­ma­yan; al­kış­la­ra ve ka­la­ba­lık­la­ra faz­la­ca al­dan­ma­yan­lar za­fe­ri ka­za­na­cak­lar­dır…”

* * *

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 505 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 155 Okunma Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu hakkında görevi suistimal raporu 20 Mart 2024 | 332 Okunma Uzayıp giden ucuz et kuyruklarına bakarken!.. 15 Mart 2024 | 158 Okunma Esenyurt, Kudüs, Mekke, İslam, Gazze ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı!.. 08 Mart 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar